Çiftçilere Emeklilik Müjdesi

Bursa’nin Yenisehir ilçesinde çiftçilik yapan onlarca vatandasin Tarim Bag-Kur günleri SGK tarafindan iptal edilince çiftçilerin emekli olmalari zora girmisti. Günleri iptal edilen çiftçiler konuyu yargiya tasidi. Yenisehir Demirboga köyünde yasayan, Ismail Uz adina açilan dava sonucunda mahkeme tarafindan iptal edilen günlerin geçerli olduguna karar verildi.

Çiftçilere Emeklilik Müjdesi


Avukat Ilknur Peker, “SGK tarafindan çiftçilerimizin prim günlerinin iptali ile ilgili hatali bir karar verilmisti. Biz de bu prim günlerinin iptali islemini mahkeme önüne tasidik. Mahkeme tarafindan iptal edilen 10 yillik prim yeniden sayildi ve çiftçimiz Ismail Uz’un emekli olmasinin önü açildi. SGK tarafindan yapilan ve birçok çiftçimizin magduriyetine yol açan bu hatali islemin Mahkemeden dönmesi, çiftçilerimizi mutlu etti. Bu ülkede mahkemeler var oldugu sürece her hatali islemin yargidan dönecegi, bu mahkeme karari ile bir kez daha ortaya çikti. Yillarini tarimsal üretim yaparak ülke ekonomisine katki ile geçiren çiftçilerimizin hayatlarini rahat geçirecekleri emekliligin hemen öncesinde SGK tarafindan emekli olamayacaklari yönünde bir haber almalari gerçekten üzücü olmustu. Bu üzüntüyü gidermis olmak da bizi ayrica mutlu etti. Üreten, ülke ekonomisine katki sunan çiftçilerimizin yaninda olmak bizi her zaman mutlu etmistir” diye konustu.

Peker, “Çiftçilerimizin emekli olma magduriyeti konusunda artik bir emsal Mahkeme karari oldugundan, çiftçilerimizin magduriyetlerinin daha hizli giderilecegi görülmektedir” dedi.

Kaynak: İHA