Çakir'dan Sert Tepki

Anadolu Basin Birligi (ABB) Erzurum Sube Baskani Mehmet Musa Çakir, “Atatürk Üniversitesi çatisi altinda görev yapan herkes, bu güzide kurumu temsil ediyor olmanin verdigi özel sorumlulugu tasiyabilmelidir” dedi.

ABB Baskani Çakir, önceki gün Atatürk Üniversitesi ögrenci yemekhanesinde meydana gelen yangindan büyük üzüntü duyduklarini söyledi.

Yanginin sadece maddi hasarla sonuçlanmis ve can kaybi yasanmamis olmasinin en büyük teselli oldugunu dile getiren Musa Çakir, “O gün yangin bölgesinde herkes görevini yapiyordu. Ilgili tüm kurum ve kuruluslardan ekipler orada oldugu gibi, gazeteciler de orada kendi görevlerini ifa ediyordu. Ancak asil görevinin ne oldugundan belli ki haberi bile olmayan bir güvenlik görevlisi, yapacak bir is bulamayinca IHA muhabirleri Çagri Korkmaz ve Ertugrul Polat’a saldirmayi tercih etti. Orada bulunan herkesin görevini yaptigi bir sirada ilgili güvenlik görevlisinin hangi görevle bulundugu (!) ve amacinin ne oldugu tarafimizca halen daha anlasilamamistir. Atatürk Üniversitesi gibi güzide bir bilim yuvasinin, bu kurum çatisi altinda bulunmayi gerçekten de hak etmeyen bir çalisani yüzünden çirkin bir saldiriyla gündeme gelmis olmasi elbette üzücüdür, üzüntü vericidir. Bir yanda yeni nesil üniversite çalismalariyla üniversiteye yepyeni bir vizyon kazandirma pesinde olan bir yönetim anlayisi varken, diger yanda sorumlulugunun farkinda bile olmayan bir güvenlik çalisaninin gazetecilere saldiriyor olusu, en hafif tabirle eskiyaliktir ve bu da üniversitemizin ruhuna birebir tezattir. Inaniyoruz ki, Atatürk Üniversitesi üzerinde sayisiz emekleri bulunan ve yönetim anlayisiyla üniversitenin kurumsal imajini ve marka degerini katlayarak artiran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli gerekeni yapacak ve o çalisana bu çirkin yaklasiminin bedelini mutlaka ödetecektir” ifadelerini kullandi.

Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin son zamanlarda sik sik saldiriya ugradigini ve bu durumun kesinlikle kabul edilemez oldugunu kaydeden Anadolu Basin Birligi Erzurum Sube Baskani Mehmet Musa Çakir, “Bu tarz saldirilar karsisinda susmayacagimizin bilinmesini özellikle istiyor, hem meslektaslarimiza ve hem de Atatürk Üniversitemize geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA