Sahte Bankaci 12 Bin Lirasini Dolandirdi

Bolu’da kendisini bankaci olarak tanitan sahis tarafindan 12 bin lirasi dolandirilan vatandas, “Yanlis bir tusa basmak bütün paramin gitmesine neden oldu” dedi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da yasayan A.S. isimli vatandasi cep telefonundan arayan M.P., kendisini bankaci olarak tanitti. A.S.’ye para çektigi sirada yanlis islem yaparak bireysel emeklilik sistemine kaydedildigini ve 960 lira borcu oldugunu söyleyen M.P., bazi islemler yaparak borcundan kurtulabilecegini söyledi.

M.P.’nin söylediklerini yapan A.S., telefonu kapattiktan sonra kredi kartindan 12 bin lirasinin harcandigini gördü. Dolandirildigini anlayan A.S., cumhuriyet savciligina giderek sikayetçi oldu.

Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde “bilisim sistemiyle dolandiricilik” suçlamasiyla tutuksuz yargilanan M.P. hakim karsisina çikti. Hakkinda 11 dolandiricilik suçundan dosya bulunan M.P., üzerine atili suçlamalari kabul etmedi.

M.P.’nin kendisini dolandirdigini ve cezalandirilmasini istedigini belirten A.S., “Olay günü cep telefonumdan arayan kisi kendisini banka görevlisi olarak tanitti. ’Para çekerken yanlis tusa bastiniz ve bireysel emeklilik sistemine kayit olmussunuz. Bu nedenle 960 lira borcunuz olusmustur’ dedi.

Ben de bunu kabul etmedim. Görüsmenin devaminda bana bazi islemler yaptirdi. Cep telefonuma gelen sifreyi yanlis bir tusa basarak kendisine gönderdim. Telefonu kapattiktan sonra kartimdan 2 bin lira nakit para çekildigini ve 10 bin liralik da alisveris yapildigini gördüm. Yanlis bir tusa basmak paralarimin gitmesine neden oldu” dedi.

Durusma, eksik evraklarin tamamlanmasi için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA