Marmaris'teki Orman Yangininda 10 Saat Geride Kaldi

Mugla’nin Marmaris ilçesi Yalancibogaz mevkiinde çikan orman yangininda 10 saat geride kalirken, yangina karadan müdahaleler devam ediyor.

Marmaris'teki Orman Yangininda 10 Saat Geride Kaldi
Bugün saat 12.36’da Marmaris Yalancibogaz mevkiinde çikan orman yangininda karadan söndürme çalismalari devam ediyor. Rüzgarin ara ara siddetini arttirmasi ile ilerleyen yangin Balan Dagi’nin sirtlarina ulasti. Havanin kararmasi ile birlikte helikopter ve uçaklarin ara verdigi söndürme çalismalarinda Mugla Orman Bölge Müdürlügü, Marmaris Orman Müdürlügü ekipleri haricinde çevre il ve ilçelerden çok sayida yangin söndürme ekibi sahada yangin ile mücadele ediyor. Emniyet güçleri ve Aksaz Deniz Üs Komutanligi’na bagli yangin söndürme araçlari da bölgede çalismalarda görev aliyor. Yalancibogaz mevkiinin üst tarafinda bulunan Balan Dagi’nin sirtlarina çikan sarp alandaki yanginin kara mücadelesinde binin üzerinde personelin görev yaptigi ögrenildi.

Mugla Valisi Orhan Tavli, Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy ve Aksaz Deniz Üs Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç yangin bölgesindeki söndürme çalismalarini bizzat takip ediyor.
Kaynak: İHA