ABD Baskani Biden, Ingiltere Basbakani Truss Ile Görüstü

ABD Baskani Joe Biden, Birlesmis Milletler (BM) 77. Genel Kurulu devam ederken Ingiltere Basbakani Liz Truss ile ikili görüsme gerçeklestirdi.

ABD’nin New York kentinde BM 77. Genel Kurulu devam ederken, ABD Baskani Joe Biden, Genel Kurul oturumu arasinda Ingiltere Basbakani Liz Truss ile bir araya geldi. Ingiltere basininda yer alan haberlere göre, Truss’un 5 Eylül’de Ingiltere’nin yeni Basbakani ilan edilmesinden sonra ilk defa bir araya gelen iki lider Kuzey Irlanda Anlasmasi, ABD-Ingiltere ikili iliskileri ele aldi.

Haberlerde, Biden’in Truss’a ABD’nin dünyadaki en yakin müttefikinin Ingiltere oldugunu söyledigi ve Ingiltere’nin yeni Basbakani olarak seçilen Truss’u tebrik ederek, “Sizinle yakin çalismayi sabirsizlikla bekliyorum. Ingiltere bizim dünyadaki en yakin müttefikimiz. Birlikte yapmaya devam edebilecegimiz çok sey var" dedigi ifade edildi.

Haberlerde ayrica, Biden’in Brexit sonrasi Kuzey Irlanda baris süreci hakkinda Truss’in söyleyeceklerini duymayi sabirsizlikla bekledigi belirtilerek Biden’in, "Ikimiz de Kuzey Irlanda Anlasmasini korumaya kararliyiz ve söyleyeceklerinizi duymayi heyecanla bekliyorum" ifadelerini kullandigi aktarildi.

Truss’in ise, “Belfast Anlasmasini ve bunun gelecekte nasil desteklenecegini tartismak için sabirsizlaniyorum” dedigi ifade edildi. Truss’in ayrica, 19 Eylül Pazartesi günü Ingiltere’nin baskenti Londra’da Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze törenine katildigi için Biden’a tesekkür ederek, Ingiltere ve ABD’nin "sürekli müttefikler" oldugunu söyledigi aktarildi.
Kaynak: İHA