Troya Müzesi'nde 3D Mapping Gösterisi

Troya Kültür Yolu Festivali çerçevesinde Troya Müzesinde, 3D mapping gösterisi yapildi.

Troya Müzesi'nde 3D Mapping Gösterisi
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” çerçevesinde düzenlenen “Troya Kültür Yolu Festivali” devam ediyor. 16-25 Eylül tarihleri arasinda düzenlenen festivalin 5’inci gününde Troya Müzesi bahçesinde hazirlanan özel alanda 3D Mapping (video haritalama, film ve animasyonlarin dogal dokuya uygun olarak oturtularak yayinlanmasi) yöntemiyle hazirlanan 17 dakikalik gösterim yapildi.

Etkinlikte, Troya Savasi özel yöntemle hazirlanan sunum ve isik gösterileriyle anlatildi. Troya efsanesi isikli yansitma gösterisi izleyicilere görsel sölen yasatti.

22 Eylül aksami yine ayni gösterinin yapilacagini belirten Troya Müzesi Müdürü Ridvan Gölcük, “Bildiginiz gibi 16-25 Eylül tarihleri arasinda Kültür ve Turizm Bakanligi himayelerinde Troya Kültür Yolu festivali gerçeklestiriliyor. Festivalin ana gerçeklestirici kurumlarindan bir tanesi de Troya Müzesi, festivalde müzenin ortaya koydugu birçok is var. Kilise de bir müze sergisi, Ben Blegen sergisi ve 111’inci yil sergisi. Önemli islerden bir tanesi de bu gece yapilan 3D mapping gösterisi olacak. Troya Müzesi bahçesinde zeytin agaçlari altinda tamamen açik havada ve müze binasina yansitilan, 17 dakikalik Troya efsanesini hep beraber izledik. Gösteri sonrasinda müze içerisine geçerek özel rehberli turlarimiz baslayacak. Bu aksam oldugu gibi 22 Eylül aksaminda da yine burada olacak. Sanirim Türkiye’de bunu gerçeklestirecek tek müze. Saat 24.00’de kadar açik olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA