Hafiz Oldular
DÜZCE – Gölyaka Ilçe Müftülügüne bagli merkez Kiz Kur’an Kursunda hafizligini tamamlayan 14 ögrenci için icazet töreni düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda Ilçe Müftüsü Ahmet Demirel’in selamlama konusmasinin ardindan, Ilçe Kaymakami Ali Tugrul Yildiz ve Il Müftü Vekili Hasan Izmirli konusma yapti. Izmirli, hafizlik egitiminin öneminden bahsederek “Iman edenler içinde en degerlileri Kur’an-i Kerimi ögrenen, ögreten, ayetlerini ezberleyen ve yasayan hafizlardir. Hafizlik, Allah’in yeryüzünde bir insana verebilecegi en büyük nimettir, sereftir. Hafizlik insanin aklini, kalbini, sadrini canli bir mushafa dönüstürmektir. Kur’an-i Kerim’in tümünü ezberleyerek onun zihinlerde ve sadirlarda muhafazasi olan hafizlik, Rasulüllah (sav) ile baslamis ve günümüze kadar gelmistir. Hz. Peygamber (sav) efendimiz islam tarihinde yerini aldigi sekliyle, ilk hafiz olarak yürüyen bir Kur’andi. Bu keyfiyet itibariyle, hafizlarimiz da Efendimizin mirasini san ve serefle tasiyan kutlu ve mutlu insanlardir” dedi.
Ayrica, Diyanet Isleri Baskanligina bagli birçok Kur’an Kursunda halen on binlerce ögrencinin Kur’an-i Kerimi ezberlemek için egitim gördügüne deginen Izmirli, konusmasinda ilimiz ve ilçelerinde hatiri sayilir bir nitelik ve nicelikte hafizlik egitiminin devam ettigine dikkat çekti. Izmirli, hafizlari, anne babalarini, hocalarini ve yaygin din egitimi ve hafizlik egitimine maddi-manevi destek veren hayirsever vatandaslara tesekkür ederek konusmasini sonlandirdi. Konusmalarin ardindan Icazet Töreni, 14 hafiz ögrenciye Gölyaka Ilçe Müftülügünce hafizlik belgelerinin verilmesi ve hediye takdimiyle son buldu.
