Nevsehir'de Gaziler Anildi
Nevsehir’de Gaziler haftasi dolayisiyla anma programi düzenlendi.

Nevsehir Sehitliginde düzenlenen anma programina, Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ve il protokol üyeleri, sehit yakinlari ve gaziler katildi.
Sehitler heykeline çelenk sunmasiyla baslayan programda askerler tarafindan saygi atisi yapildi. Kur’an-i Kerim tilavetinden sonra Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel sehit ve gazi kabirlerini ziyaret etti.
Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel ayrica Gaziler Haftasi nedeniyle yazili bir mesaj yayinladi. Vali Becel, "Sanli tarihi boyunca, tüm zorluklara ragmen hür yasamayi, bagimsizlik ve istiklalini bedeli ne olursa olsun korumayi ilke edinen Aziz Milletimiz, bu ugurda sehit ve gazi olmayi büyük bir onur ve gurur kaynagi saymis, bu fedakârligin karsiliginda girdigi her mücadeleden zaferle çikmayi basarmistir. Gazilerimiz, sanli tarihimizin ebedi kahramanlari, destansi tarihimizin yasayan abideleri, Türk vatanseverliginin, Türk fedakârliginin ölümsüz kahramanlaridir. Kahraman gazilerimize devletimizin verdigi önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvaninin verildigi günün yil dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayiz. Vatanimizin her karis topraginda, ülkesini, bayragini ve manevi degerlerini korumak ve savunmak için en zor sartlar altinda canlarini, kanlarini ortaya koymaktan bir an bile tereddüt etmeyen gazilerimiz, milletimizin medari iftihari, vatanseverligin ve kahramanligin en kutsal timsalidir. Bugün üzerinde huzur ve kardeslik ortami içinde yasadigimiz bu ülke, sehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal emaneti, hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere birakmak sehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur” ifadelerine yer verdi.
