Miniklere Açik Havada Sinema Keyfi

Bitlis’te “Belki Sehre Bir Film Gelir” projesi çerçevesinde köy ve yatili bölge okullarinda sinemaya ulasma imkâni olmayan binlerce çocuk açik havada sinema keyfi yasadi.

Miniklere Açik Havada Sinema Keyfi
Bitlis’e bagli köylerde ve yatili bölge okullarinda okuyup sinema ile tanisma imkâni olmayan binlerce çocuk “Belki Sehre Bir Film Gelir” projesi ile sinema ile bulustu. Kültür Sanat Destek (Culture CIVIC) programi destekleri ile proje çerçevesinde köylere giden ekip, köy meydanlarinda kurduklari seyyar sinema ile çizgi film gösterimi yaparak sinema ile tanismamis çocuklari sinema ile bulusturdu. Köyleri ve yatili bölge okullarini seyyar sinemayla gezen ekibin bir diger duragi da 600 nüfuslu Tatvan ilçesine bagli Yelkenli köyü oldu. Köydeki evleri kapi kapi dolasan ekip, çocuklari sinema gösterimine davet etti. Ilk olarak çocuklar ile çesitli oyunlar oynayarak eglendiren ekip, daha sonra köy meydaninda kurduklari projeksiyon ekraninda ‘Kung Fu Panda’ animasyon filmi izlettirildi. Ilk kez sinema ile bulusan çocuklara köy halki ise çesitli ikramlar yaparak katkida bulundu. Ilk kez sinema heyecani yasadiklarini söyleyen çocuklar ise ekibe tesekkür etti.

Köy köy dolasarak çocuklari sinema ile bulusturduklarini dile getiren Proje Sorumlusu/ Yönetmen Sidar Inan Erçelik, bu zamana kadar yaklasik 3 bin çocugu sinema ile tanistirdiklarini belirterek, “Bu projeyi yapmak için Bitlis’e geldim ve 1 yildir Bitlis’teyim. “Belki Sehre Bir Film Gelir” projesi çerçevesinde sinemaya ulasma imkâni olmayan çocuklara sinema deneyimi yasatmak için çabaliyoruz. Kültür, Sanat Destek (CultureCIVIC) programindan destek aliyoruz. Annem olan emekli ögretmen Gülümser Erçelik’in büyük bir destegi var. Bizlere projeksiyon destegi saglayan bir sirket var. Özellikle yaz aylarinda Bitlis ve bagli köylerini dolastik ve dolasmaya devam ediyoruz. Bugün de Resadiye’deyiz. Çocukken olmasini istedigim bir seyi çocuklar için yapmaya çalistim. Bayagidir da devam ediyoruz ve çok iyi gidiyor, çok egleniyoruz. Çocuklar ile ilk önce oyun oynuyoruz daha sonra filmi gösteriyoruz. Onlar için çok güzel bir çekirdek ani oluyor. Yatili bölge okullari ile devam edecegiz. Simdiye kadar 100’e yakin köye gittik. Hala da gitmeye devam ediyoruz. Gittigimiz köylerde buldugumuz çocuklarin adini ögrenip tanistiktan sonra köydeki çocuklara haber vermelerini söylüyoruz ve çok heyecanlaniyorlar. Bazen Baris, Gülsüm ve ben kapi kapi dolasip haber veriyoruz. Çocuklar geliyor ve çok ilgileniyorlar. Onlar için çok güzel bir deneyim oluyor. Bu zamana kadar yaklasik 3 bin çocuga ulastik. Yetiskinler ile birlikte bu sayi 5 bini de geçiyor. Çünkü bazen yetiskinler de gösterimlere katiliyorlar. Hatta onlar bazen çocuklardan daha çok eglenebiliyorlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA