8 Saatte Gökçeada'ya Yüzdü

Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoglu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bagli Büyük Kemikli bölgesinden Gökçeada’ya yüzerek 8 saat 14 dakikada ulasti.

8 Saatte Gökçeada'ya Yüzdü
2010 yilinda İçel’den Kibris’a 75 kilometrelik mesafeyi, 26 saat 15 dakikada asip rekor kiran rekortmen yüzücü Alper Sunaçoglu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bagli Büyük Kemikli bölgesinden Gökçeada’ya yüzdü. Rekortmen yüzücü yaklasik 29 kilometreyi solo olarak 8 saat 14 dakikada yüzdü. Gökçeada Limani’nda yüzme etkinligini sonlandiran Sunaçoglu’nu etkinligi düzenleyen Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (SEGAFED) Genel Baskani Gazi Caner Dalkali ve Sultanbeyli Ilçe Baskani Yasin Timur karsilayarak, plaket takdiminde bulundu.

Çanakkale Valiligi destegiyle ve Sehit Yakinlari Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu sponsorlugunda yüzme etkinligini tamamladigini söyleyen rekortmen yüzücü Sunaçoglu, “Çanakkale’den Gökçeada’ya yüzerek bir etkinlik gerçeklestirdik. 29 kilometre mesafeyi 8 saat 14 dakika gibi bir süreyle yüzerek bir basari elde ettim. Böyle bir günde basari elde ettigimiz için bu basariyi sehitlere, gazilere ve onlarin ailelerine armagan ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA