Baskan Gürkan'dan Gazilere Önem

19 Eylül Gaziler Günü ve Haftasi nedeniyle, Malatya Gazi Dernekleri Baskanlari, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’i makaminda ziyaret ettiler.

Baskan Gürkan'dan Gazilere Önem
Ziyaret sirasinda konusan Baskan Gürkan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1921 Sakarya Meydan Muharebesi sonunda Atatürk’e Gazilik unvani verildi.

19 Eylül Gaziler Haftasi olarak kutlanmakta. Gaziler Günü’nün lafzi noktasinda hem yasatilmasi anlaminda hem yasama anlaminda hem de bununla ilgili ritüelleri ve protokolü yerine getirme anlaminda önemli görevler yapiyorsunuz. Bu anlamda bütün gazilerimizi minnet ve sükranla yad ediyorum. Hayatta olanlara saglik, huzur ve mutluluk dilerken, dünyasini degistirmis gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan topragi için kanini dökmüs sehitlerimizin sefaatlerine bütün milletimiz nail olsun. Onlarin bize biraktigi bu topraklari canimiz, kanimiz pahasina koruyacagimizdan kimsenin endisesi olmasin. Sehitlerimizi rahmetle yad ederken yakinlarina da bassagligi diliyoruz. Gerek yüzyillar öncesinden kanini dökmüs sehit ve gazilerimiz olsun gerek Çanakkale’de, Kurtulus Savasanda gerekse de daha sonraki süreçlerdeki iç güvenlik hareketi ve dis operasyonlarda sehit olan bütün sehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize de saglikli ve huzurlu bir ömür dilerken rahmeti rahmana kavusmus olanlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Gaziler Günü ve Haftasini en içten dileklerimle kutluyorum. Büyüksehir Belediyesi olarak Gazilerimizin her zaman yaninda oldugumuzu ve her türlü ihtiyaçlari ile ilgili eksikliklerin giderilmesi, temin edilmesi noktasinda yaninizda oldugumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA