Türk Aileye Koreli Damat

Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde yasayan Mehmet-Nazan Sengül çiftinin kizi Gamze Sengül, Jinho Kang Eunhui Kim çiftinin oglu Dejung Kang ile dünyalarini birlestirdi. Yaklasik 5 yildir Türkiye’de kalan Kang, Müslüman olmasinin ardindan Türk adetleri ile dügün de yapti.

Türk Aileye Koreli Damat
Türk örf ve adetlerini sevdigini ve buradaki insanlarin hosgörüsünün kendi ülkesiyle benzerlik gösterdigini aktaran Koreli Dejung Kang, Müslümanligi da seçerek Mehmet-Nazan Sengül çiftinin kizi Gamze ile evlendi.

“Burada kalmak istedim”

Türkiye’ye yurt disi hayallerini gerçeklestirmek istedigi ve ülkeyi merak ettigi için geldigini belirten Ömer Kang, “27 yasindayim. Nevsehir’de okudum. Orada ATT olarak çalistim. Sonra arkadaslarim araciligiyla Gamze ile tanistim ve buralara kadar geldim. Merakimdan dolayi Türkiye’ye gelmistim. Gelip burayi arastirmak ve burada kalmak istedim. Farklilik istedigim için buraya geldim, uzun yillar da burada kaldim, devam ettim” diye konustu.



“Kültürlerimizde benzerlikler var”

Esi Gamze ile tanisma hikayesini aktaran Ömer, “Bizim ortak arkadaslarimiz vardi. Onlar araciligiyla kendisiyle tanistim, numarasini aldim ve sonrasinda konusmaya basladik. Türk insani çok yardimsever. Ilk basta hayalle buraya gelmistim, heyecanliydim. Ama 5, 6 yil yasadiktan sonra çok yardimci olduklarini gördüm. Güney Kore’nin adetleriyle Türkiye’nin adetleri ayni. Onlarda da saygi ve hosgörü ile yardimseverlik var, bizde de vardi” seklinde konustu.



“Kültür çatismasi hiç olmadi”

Turizmci olan Gamze Sengül ise Ömer ile tanistiktan sonra hem Korece hem de Türkçe pratik yaptiklarini belirterek, “Kore’ye daha önce hiç gitmedim. Insallah ilerleyen süreçte gidecegiz. Kore dizilerinden, filmlerinden bir merakim vardi. Kore insani ile bizim aramizda çok farkli kültür çatismasi hiç olmadi. Onlar da büyüklerine karsi saygili, yardimsever ve hosgörülü insanlar” dedi.



“Dügünler çok uzun”

Türk dügünlerinin çok uzun oldugunu dile getiren Ömer, “Bizde dügünler maksimum 2 saat sürüyor ama burada sadece dört saat taki töreni sürdü. Durmadan dans ediyoruz, yemek yiyoruz, ardindan yine dans ediyoruz. Çok yoruldum, bana çok farkli geldi. Bizde taki töreninde zarfa koyarlar ama burada farkli bir durum vardi. Ayrica kina gecesi de çok garip geldi” diye konustu.



“Çok terbiyeli, efendi bir çocuk”

Farkli kültürden iki ailenin birlesmesinin kendileri için bir sorun teskil etmedigini dile getiren Mehmet-Nazan Sengül çifti de kizlarina sonuna kadar destek olduklarini belirterek, “Ilk basta garip geldi ama sonradan alistik. Kendisi çok efendi, terbiyeli bir çocuk. Biz sonuna kadar kizimizin, damadimizin yanindayiz” dedi.

Kore’ye gitmediklerini belirten Mehmet-Nazan Sengül çifti, “Nasip oldugu zaman gitmeyi çok isteriz” ifadelerini kullandi.

“Çok mutlu olduk”

Koreli Jinho Kang ve Eunhi Kim çifti de, iki farkli toplumun birlesmesini çok olumlu karsiladiklarini ifade ederek, “Bizim taraftan bakinca da gelin tarafi yabanci oluyor. Ilk basta biraz tuhaf geldi ama oglumuzu sevdigimiz için önce tanisalim dedik. Görüntülü görüsme yaparak tanistik ve çok mutlu olduk. Hem ailemiz hem oglumuz hem de gelinimiz için güzel bir dügün oldu” dedi.



“Namaz kiliyorum”

Müslüman olma hikayesini paylasan Ömer Kang, “Nasil Müslüman oldugumu anlatayim. Türkiye’den Kore’ye geldigimde buradakileri arastirmistim. Bir imamla tanistim, din hakkinda bilgi aldim. Sonra karar verdim Müslüman olmaya. Dini bir karar verdigimde Katoliklerin dini dogru gelmedi. Sonra camiye gidip bir imamla konustugumda bu daha dogru geldi bana. Namaz kiliyorum, bazen kaçiriyorum ama elimden geldigince kaçirmamaya, ibadetlerimi aksatmamaya çalisiyorum” dedi.

Kaynak: İHA