Üniversite Kampüsüne Ayi Girdi

Meksika’nin Nuevo Leon eyaletindeki üniversite kampüsüne giren ayi çevredekiler tarafindan görüntülendi.

Üniversite Kampüsüne Ayi Girdi


Meksika’nin Nuevo Leon eyaletinin Monterrey sehrinde bulunan Nuevo Leon Özerk Üniversitesi’ne gece saatlerinde bir ayi girdi. Amerikan ayisi oldugu ögrenilen ayiyi gören ögrenciler panige kapilirken, çok sayida kisi ayinin kampüste gezdigi anlari görüntüledi. Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, yiyecek arayan ayinin çöp kutusuna baktigi ve sakince etrafta yürüdügü görüldü.



Öte yandan, yetkililer, fotograf çekmek ve yiyecek vermek için ayiya yaklasma girisimlerinden kaçinma uyarisinda bulundu.

AYININ ÜNIVERSITEYI ILK ZIYARETI DEGIL

Nuevo Leon Özerk Üniversitesi’nde geçtigimiz haftalarda da birkaç kez ayi görülmüstü. Monterrey kentinde ise 10 Agustos’ta sokaklarda yiyecek arayan bir ayinin görüntüleri sosyal medyada paylasilmisti.

Amerikan kara ayilarinin yasam alanlarinin ormanlar oldugu ancak asiri sicaklar nedeniyle ya da yiyecek aramak için nadiren sehirde de görüldükleri belirtiliyor. Anavatani Kuzey Amerika olan Amerikan kara ayilarinin Meksika, ABD ve Kanada’daki toplam nüfusunun 800 binden fazla oldugu biliniyor. Meksika Çevre ve Dogal Kaynaklar Bakanligi ise, nesli tükenmekte olan bu türün yasam alanlarinin kentlesme sebebiyle yok edildigini bildiriyor.

(Saim Sevinç - IHA)
Kaynak: İHA