MSKÜ'ye Yeni Rektör

Görev süresi 14 Temmuz’da sona eren Mugla Sitki Koçman Üniversitesi rektörlük makamina iki ay sonra Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Turhan Kaçar atandi.

MSKÜ'ye Yeni Rektör
Mugla Sitki Koçman Üniversitesi ile birlikte 17 Üniversite’nin rektör atamasinin gerçeklestirildigi Cumhurbaskanligi kararnamesinde Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Turhan Kaçar Eskiçag tarihçisi. Mugla Seydikemer dogumlu olan Prof. Kaçar, Istanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü’nde ögretim üyesi olarak görev yapiyordu.

Doktorasini University of Wales, Swansea’de (2000) yapti. Erken Hiristiyanlik tarihi ve Avrupa Hunlari tarihi konulari özel ilgi alanlari olan Kaçar’in yayinlanmis eserleri arasinda ‘Geç Antikçag’da Hiristiyanlik, Doguda Isa Teolojisinin Siyasi ve Entelektüel Tarihi (Istanbul, 2009, 2015, telif), Peter Brown’dan Geç Antikçag Dünyasi (2000, 2017, çeviri); Stephen Mitchell’dan Geç Roma Imparatorlugu Tarihi, MS. 284-641, (Ankara 2016, çeviri), Christopher Kelly’den Attila Hunlar ve Roma Imparatorlugu’nun Çöküsü, (Istanbul, 2011, 2016, çeviri), Murat Arslan ile birlikte Byzantion’dan Constantinopolis’e Istanbul Kusatmalari, (Istanbul 2017, editörlük ve bölüm yazarligi); Valesius Seçkileri (Istanbul, 2008, kaynak çevirisi ve yorumu). Bunlarin yani sira Geç Antikçag dünyasinin dini ve siyasi tarihi üzerine yayinladigi akademik ve popüler nitelikli pek çok makalesi mevcut.

Atama kararinin ardindan sosyal medya hesabindan açiklama yapan MSKÜ yeni rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Sayin YÖK baskanimiz Prof. Dr. Erol Özvar’in önerisiyle ve Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in tensipleriyle Mugla Sitki Koçman Üniversitesi rektörlük görevine atanmis bulunuyorum. Rabbimden mahçup etmemesini ve üniversitemiz için iyi isler yapmayi dilerim” dedi.

Kaynak: İHA