KTO'ya Ikinci Aday

1 Ekim 2022 tarihinde seçime gidecek olan Kayseri Ticaret Odasi’nin (KTO) Yönetim Kurulu Baskanligi için Anadolu Aslanlari Isadamlari Dernegi (ASKON) Kayseri Sube Baskanligi’ndan istifa eden Ali Özcan da aday olacagini açikladi.

KTO'ya Ikinci Aday
Ali Özcan, adayligi hakkinda yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Binlerce yildir ticaretle yogrulan Kayseri, ekonomi basta olmak üzere birçok alanda elde ettigi basarisini degerli tüccarlarimiza, is adamlarimiza borçludur. Kayseri ticaretinin bulundugu konumdan daha ileriye tasinabilmesi, geçmiste yapilanlarin üzerine yenilerinin eklenebilmesi, eksik kalanin tamamlanmasi, iyi olanin daha iyiye dogru ilerlemesi hepimizin ortak arzusu ve amacidir. 1896 yilindan bu yana Kayseri tüccarina hizmet eden Kayseri Ticaret Odasi yeni bir seçim heyecanina daha kosmaktadir. Kimseyi elestirmeden, ötekilestirmeden is dünyasina hizmet edebilmeyi hedefleyen bizler, “Artik vakit geldi” diyerek çagri yapiyor ve teveccühünüze mazhar olmak istiyoruz. Bu vesileyle 19 Eylül pazartesi günü 11.00’de Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde (KGC) projelerimizle birlikte detayli açiklamamiza siz degerli basin mensuplarimizi bekliyoruz.”

Ali Özcan kimdir?

Kayseri, Talas dogumlu olup ilk, orta ve lise egitimini Kayseri’de, üniversite egitimini Kadir Has Üniversitesi Mimarlik ve Tasarim Fakültesi’nde tamamlamistir. Üniversitede ögrenci konseyi ve ögrenci topluluklarinda baskanliklar yapmistir. Istanbul’da bulundugu dönemde ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluslarinda görev almistir. 2015 yilinda ASKON Kayseri kurucu baskani olmus, Kayseri Ticaret Odasi seçim sürecinde tarafsizlik ilkesine bagli kalmak adina istifa etmistir. Bu dönemde ülkemizin en önemli zirvesi haline gelen Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne baskanlik etmistir. Ticaretin mihenk tasi vurgusu ile büyük bir markanin olusumuna vesile olmustur. Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) Afrika Kitasi Libya ve Seyseller is konseylerinde görevine halen devam etmektedir. Kayseri Ticaret Odasi meclis üyesidir. Insaat, tekstil ve tarim sektörlerinde ticaret hayatina devam etmektedir. Ali Özcan evli ve 1 çocuk babasidir.
Kaynak: İHA