Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Grigoryan Açiklamasi 'Azerbaycan Ile Ateskese Varildi'

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Ermenistan ve Azerbaycan’in ateskes karari aldigini açikladi.

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Gigoryan, Ermenistan ve Azerbaycan arasinda çikan çatismalarin karsilikli olarak durdugunu açikladi.

Iki ülke arasinda ateskes ilan edildigini duyuran Grigoryan, "Uluslararasi toplumun katilimi sayesinde 14 Eylül yerel saatle 20.00’den itibaren ateskes konusunda anlasmaya varmak mümkün oldu. Azerbaycan’in bu anlasmaya uymasini umuyoruz" dedi.

Grigoryan açiklamasinda ateskesin yazili olarak degil sözlü olarak ilan edildiginin de altini çizdi.

Ayrica Erivan Basbakani Nikol Pasinyan istifasi için baslatilan protestolari elestirerek, muhalefetin dis güçlerin yönlendirmesiyle hareket ettigini iddia eden Grigoryan, "Bu, Ermenistan devletini zayiflatmayi amaçlayan besinci koldan bir miting. Bazi gruplar iç siyasi istikrari bozmak amaciyla bir miting düzenlemeye çalisiyorlar. Bu gruplar Ermenistan’i zayiflatmaya ve çesitli yerlerden emir almaya çalisiyorlar. Daha önce bu büyük planin uygulanmasini engellemeyi basardik ve bundan sonra bazi gruplar Ermenistan içinde bu süreçleri yeniden baslatmaya çalisiyor. Asil amaçlari Ermenistan Cumhuriyeti’ni yok etmek ve bir ülkenin parçasi olacagi bir duruma getirmektir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA