Canik, ABD'de Sampiyon Oldu

Amerika Birlesik Devletleri Pratik Aticilik Birligi (USPSA) tarafindan düzenlenen ve aticilik sektörünün en büyük ve prestijli turnuvasi olarak kabul edilen yarismada CANiK Takimi adina yarisan Nils Jonasson, sampiyon oldu. Nils Jonasson, ABD’de Yilin Tabancasi Ödülü’nü alan CANiK SFx RIVAL ile katildigi yarismada, rakiplerini geride birakarak birincilige yükseldi.

Canik, ABD'de Sampiyon Oldu
Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK, ihracatta rekorlara imza atarken, kazandigi uluslararasi prestijli ödüllerle de dikkat çekiyor. CANiK, Amerika Birlesik Devletleri Pratik Aticilik Birligi (USPSA) tarafindan düzenlenen, 57’si büyük usta(grand master), 100’ü usta(master) seviyesinde olmak üzere toplamda 417 aticinin katildigi sektörün en büyük ve en prestijli turnuvasi olarak kabul edilen Carry Optic National turnuvasinda CANiK takim kaptani Nils Jonasson sampiyon oldu.

SFx RIVAL sampiyonlugu getirdi

Nils Jonasson turnuvada, ABD’de silah endüstrisinin en önemli ödüllerinden ICA (The Industry Choice Awards) tarafindan 2022 Yilinin En Iyi Tabanca Ödülü’nün sahibi SFx RIVAL ile yarisarak büyük bir basari elde etti. Daha önceki yillarda üçüncü olarak yarismayi tamamlayan Nils Jonasson, SFx RIVAL’in üstün kaliteye sahip özellikleri sayesinde, rakiplerini geride birakarak birincilige yükseldi.

“Aldigimiz ödüller, basarinin rastlanti olmadiginin kaniti”

SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “CANiK markamizla, ABD basta olmak üzere dünyanin 69 ülkesine ihraç ettigimiz ürünlerimizi, kazandigimiz uluslararasi prestijli ödüllerle de taçlandiriyoruz. Silah dünyasinin en büyük pazari olan ABD’de kazandigimiz basarilarla, markamizin katma degerini daha da artiriyor ve kaliteden ödün vermeyen ürünlerimizi Türkiye bayragimizla birlikte gururla sergiliyoruz. Dünyada en iyilerin yaristigi sampiyonada derece elde etmek ve art arda aldigimiz ödüller, basarimizin bir rastlanti olmadigini da kanitliyor. Her sene kendimizi geçmek için güçlü AR-GE ekibimizle var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA