Bursa Sahillerinde Sezon Sonlari

Bursa’da hava sicakliklari mevsim normallerinde seyrederken, sahillerde eylül ayinda yapilan tahlillerin sonuçlari açiklandi.

Bursa Sahillerinde Sezon Sonlari
Bursa Il Saglik Müdürlügünün açikladigi tahlil neticelerine göre, Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi’ne olan kiyilari ile Iznik Gölü kiyisindaki plaj ve kamplarin sulari kontrol edildi. Eylül ayi birinci tur ölçümlerinde 24 plajdan 16’sinin kalitesinin iyi, 8 plajin ise orta kalite oldugu belirlendi.

Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve Karacabey’de 3, Iznik Gölü kiyisinda ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tahliller yapildi. 100 mililitrede bulunan bakteri sayisinin "kilavuz ve zorunlu degerler" olarak dikkate alindigi ölçümlerde, "toplam koliform", "fekal koliform" ve "fekal streptokok" parametrelerinin 16 plajda degerlerin altinda, 8 plajda ise kilavuz degerle zorunlu deger araliginda oldugu tespit edildi.

Toplam sonuçlar kilavuz degerlerin altindaysa "iyi kalitede su (girilebilir)", kilavuz degerle zorunlu deger arasindaysa "orta kalitede su (girilebilir)", zorunlu degerlerin üzerindeyse "kötü kalitede su (girilemez)" raporu veriliyor.

Bursa’nin "iyi ve orta kalite" deniz suyuna sahip sahil ve plajlari söyle:

"Gemlik Narli Halk Plaji, Karacaali Gençlik Kampi ve Kumsaz Halk Plaji ’iyi kalite su’; Gemsaz Halk Plaji, B.B.B Kursunlu Hanimlar Plaji, B.B.B. Küçükkumla Halk Plaji, Büyükkumla Halk Plaji ve Hasanaga Kadinlar Plaji ’orta kalite su’; Mudanya Altintas Halk Plaji, Burgaz Altinkum Halk Plaji, Burgaz Halk Plaji, B.B.B. Eskel Halk Plaji, B.B.B. Egerce ve B.B.B. Mesudiye Halk Plaji ’iyi kalite su’; Coskunöz Halk Plaji ve Zeytinbagi Halk Plaji ’orta kalite su’; Karacabey Yeniköy Halk Plaji, Malkara Halk Plaji ve Kursunlu Halk Plaji ’iyi kalite su’; Iznik Gölü Darka Tatil Köyü, Inciralti Mevki Halk Plaji ve Göllüce Halk Plaji ’iyi kalite su; Orhangazi Halk Plaji ’orta kalite su’."
Kaynak: İHA