Türkeli'den Pakistan'a Yardim Eli

Siddetli yagislar nedeniyle meydana gelen sel felaketinin ardindan zor günler yasayan Pakistan’a Sinop’un Türkeli ilçesinden yardim kolileri gönderildi.

Türkeli'den Pakistan'a Yardim Eli
Türkeli Kaymakamligi organizesinde ilçe esnaflarinin katkilariyla toplanan 90 adet gida kolisi, Sinop il merkezinden Pakistan’daki afetzedelere ulastirilmak üzere yola çikacak tira ulastirilmak üzere kamyonla ilçeden gönderildi.

Ilçe Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, yaptigi açiklamada, “Dost ve kardes ülke Pakistan zor günlerden geçiyor. Burada sel dolayisiyla bin üzerinden vatandas hayatini kaybetti. Ülkenin 3’te 2’si sular altinda kaldi. Yaklasik 1 milyon üzerinde evin hasar gördügünü, 800 bine yakin hayvanin telef oldugunu biliyoruz. Yakin zamanda ayni afeti yasamis bir ilçe olarak Pakistan halkinin acisini gönülden hisseden kiymetli hemsehrilerimizin katkilariyla hazirlanan gida kolileri ile kardes ülke Pakistan’a gönderilmek üzere hazir olan gida kolilerimizi belediyemize ait araçla yola çikartirken Pakistan halkina geçmis olsun dileklerimi iletiyor, böylesine afetlerin bir daha yasanmamasini yüce Allah’tan niyaz ediyor, katkilarini sunan esnafimizin hayirlarinin Allah katinda kabul olmasini diliyorum. Allah, kardes Pakistan halkinin yar ve yardimcisi olsun" dedi.

Kaynak: İHA