Geçmisten Bugüne Karacabey Konusuldu

Karacabey Belediyesi tarafindan, ‘Karacabey’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Çaglar Boyunca Karacabey’ sunumu, protokol üyeleri ve ögrenciler tarafindan begeniyle karsilandi.

Geçmisten Bugüne Karacabey Konusuldu
Tarim Senligi ile baslayan etkinlikler Cumhuriyet Meydaninda bir dizi konser ile devam ederken, önceki gün Sükran Yemisçioglu Kültür Merkezi’nde Bursa Uludag Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Mustafa Sahin’in ‘Çaglar Boyunca Karacabey’ konulu konferansiyla devam etti. Bir saatlik program boyunca Karacabey’in tarihteki önemine deginen Sahin, Karacabey’le ilgili geçmisten gelen kayitlari degerlendirdi. Etkinligi dinlemeye gelenler arasinda; Karacabey Kaymakami Tahsin Kurtbeyoglu, Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, Ilçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, Gençlik Spor Ilçe Müdürü Ayhan Saglam ile okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler yer aldi.

Karacabey ile ilgili tarihi arastirma devam ediyor

Program sonunda Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan sunum gerçeklestiren Sahin’e Karacabey motiflerinden olusan porselen tabak hediye ederken, Karacabey’in tarihine isik tutacak bir çalisma grubu kurduklarinin müjdesini yineledi. Özkan konusmasinda, “Maalesef bu zamana kadar tarih anlaminda Karacabey’de topyekûn bir çalisma yapilmamis. Bizler, kurtulusun 100. yili etkinlikleri ile böyle bir çalisma baslattik ve önemli tarih uzmanlarindan olusan bir ekiple Karacabey üzerine tarihi bir arastirmaya koyulduk. Ve en heyecan duydugumuz kisim ise bunu kisa süre içerisinde bir etnografya galerisi içerisinde halkimizla bulusturmak. Bununla ilgili hem belediye kültür müdürlügümüz hem de tarih çalisma grubumuz arastirmalarini sürdürüyor” dedi.

Kaynak: İHA