Van'in 'Ayanis Kadinlar Plaji' Açildi

Van’in merkez Tusba Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan ‘Ayanis Kadinlar Plaji’ AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin katilimiyla hizmete açildi.

Van'in 'Ayanis Kadinlar Plaji' Açildi


Tusba Belediyesi tarafindan ilçe halkina kazandirilan ‘Ayanis Kadinlar Plaji’, düzenlenen törenle Van’a kazandirildi. Van Gölü sahillerini gün yüzüne çikaran projeleriyle dikkatleri çeken Tusba Belediyesi, bölgede büyük bir eksiklik olan kadinlar plajini halka kazandirildi. Plaj açilisina Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskani Ozan Balci, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, AK Parti Van Milletvekili Irfan Kartal, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Sevli, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, ilçe belediye baskanlari, muhtarlar ve vatandaslar katildi.



“Dünyanin her yerinden liderler Cumhurbaskanimizla görüsmek için sira bekliyor”

Programda konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, öncelerde dogu bölgesinde bir insanin Kürtçe konusamadigini ve türkü söyleyemedigini belitti. Ayrica Alevilerin ‘Aleviyim’ demesinden çekindigini ve basörtülü kadinlarin ise üniversite tahsilini yapamadigini ifade eden Baskan Yardimcisi Özhaseki, “Nice agitlar, nice çileler gördük ama çok sükür bunlar geride kaldi. Cumhurbaskanimiz yurtdisina gittiginde bizi onurlu bir sekilde orada temsil ediyor ya, bu dünyalara deger. Daha öncekiler siradan bir insanla görüsmek için kapilarda beklerlerdi. Yurtdisindaki mevkidaslarinin yanlarinda ezik büzük durunca içim yanardi. Ama cumhurbaskanimiz öyle mi? Simdi elhamdülillah dünyanin her yerinden liderler Cumhurbaskanimizla görüsmek için sira bekliyor” dedi.



Cografyada etle tirnak gibi olduklarini ve her gün biraz daha güçlendiklerini dile getiren Özhaseki, “Allah’a hamdolsun ezanlarimiz okunuyor ve bayragimiz dalgalaniyor. Gittikçe büyüyen bir ülkenin sahipleriyiz. Bununla da övünüyoruz. Bu güzellik karsisinda bize düsmanlik eden de bitmiyor. Çünkü bizi gönül cografyamizin lideri görüyorlar. Inancimizdan, tarihte üstlendigimiz misyonlardan dolayi bizi lider ülke olarak görüyor ve kötülük yapmakta da hiçbir beis görmüyorlar. PKK gibi bir bela. 1975 yilinda Hacettepe Üniversitesi’ne girdim. Orada ilk sloganlarini duymustum. Devam eden süreç içerisinde masun insanlarin derdini ortaya getirmeye çalisan sivil toplum örgütü gibi bir hava vererek baslamisken, arkasinda okyanus ötesindeki ülkenin ellerine verdikleri silahlarla satilik usak cenahina döndüler. Buna hepimiz sahidiz. Kardes kani akittilar” diye konustu.



“Simdi yapilan irkçilik üzerinde bir bölücülük”

Konusmasinda irkçilik yaparak milleti birbirine düsürenlere seslenen Özhaseki, sunlari söyledi:

“Eline silah alip, kardesini sadece irkçiliktan dolayi vuracak kadar kalleslesenlere bunu söylüyorum. Rusya’da dogsaydiniz, Rus irkçisi mi olacaktiniz? Ingiltere’de dogsaydiniz, Ingiliz irkçisi mi olacaktiniz? PKK, FETÖ, ISID ve DHKP-C gibi bir belayi besleyen bir tek ülke var. Bunlari besleyenler, parayi verenler ve sokaga dökenler ayni ve hiç farkli degildir. Kim oldugunu biliyorsunuz. Söylememe gerek yok. O yüzden bunlara kanmayacagiz. Birligimize ve beraberligimize göz dikenlerin gözünü oyacagiz.”

Plajin hayirli olmasi temennisinde bulunan Van Valisi Ozan Balci ise “Böyle güzel bir günde, sehrin senlendigi bir günde Tusba Belediye Baskanimizin ve ekip arkadaslarinin yaptigi ve Vanli bütün arkadaslarimizin destekledigi ve kadinlarimiza kiymet vermenin bir nisanesi olarak yapilan Ayanis Kadinlar Plaji’nin ve bir dizi güzel yatirimin açilisini gerçeklestiriyoruz. Böyle güzel bir eserin gerçeklestirilmesini büyük emegi olan Tusba Belediye Baskanimiza ve ekip arkadaslarina da ayrica çok tesekkür ediyorum. Bu ve buna benzer güzel yatirimlarin da Van’imiza, memleketimize, milletimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” seklinde konustu.



Van’da kadin plajinin bir eksiklik olduguna dikkat çeken AK Parti Van Milletvekili Irfan Kartal, plaji hayata geçiren Tusba Belediyesine tesekkür etti. Tusba Belediye Baskani Salih Akman da kiyi seridi üzerinde bulunan Çarpanak Adasi, Ayanis Kalesi, Amik Kalesi ve Adir Adasi Manastiri gibi önemli tarihi turistik degerlerin ilçeyi turizm kenti olmasi yolunda cazip hale getirdigini belirterek, “Son olarak Cumhurbaskanimizin tensipleriyle Resmi Gazete’de yayinlanan ‘Van Gölü ve Çevresi, Dogal-Sit Sürdürebilir Koruma ve Kontrollü Kullanim Alani’ olarak tescillenmesi Van Gölü ve çevresinin cazibe merkezi olmasini saglayacaktir” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan plajin açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA