Mardin'de Açik Hava Sinema Keyfi Basladi

Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan "Açik Hava Sinema" etkinligi düzenlendi.

Mardin'de Açik Hava Sinema Keyfi Basladi
Tarihi ve kültürüyle adeta açik hava müzesi konumundaki Mardin’de atil durumdayken Valilik ve Mardin Büyüksehir tarafindan restore edilerek sinemaseverlerin hizmetine sunulan açik hava sinemasinda etkinlikler "Kesisme; Iyi ki Varsin Eren" filmi ile basladi.

Tarihi Kasimiye Medresesinin alt tarafinda yaklasik bin metrekare alan üzerine bereketli Mezopotamya Ovasi’na karsi kurulu olan açik hava sinemasinda modern oturma alanlari, peyzaj çalismasi ve etkinlige araçlariyla gelen vatandaslar için otopark alani olusturuldu.

Terör örgütünün kurdugu hain pusu sonucu sehit düsen Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’in yasadiklarini konu edinen “Kesisme; Iyi ki Varsin Eren” filmi gösterimiyle baslayan sinema etkinligi çerçevesinde haftada bir gün film gösterimi yapilacak.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi etkinligin ardindan gazetecilere açiklamada bulunan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, amaçlarinin tarihi kenttin eski gelenegini yeniden canlandirmak oldugunu ifade etti.

Restorasyonu yapilarak yeniden vatandaslari açik hava sinemasinda agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini belirten Süzen, “Anlastigimiz firmalarin filmini vatandaslarimiza ücretsiz bir sekilde bulusturacagiz. Her hafta Cuma günü film gösterimi yapilacak. Bu sicak günlere daha da bir güzellik katacagiz insallah. Mardin gerçekten kadim bir sehir. Üst tarafimizda Kasimiye Medresesi, biraz üstünde eski Mardin, alt tarafimizda Mezopotamya, gökyüzünde ay ve yildizlar, bu güzel tabloya hep birlikte sahitlik edecegiz” dedi.

Etkinlige katilan vatandaslara belediye ekipleri tarafindan çesitli ikramlar dagitildi.
Kaynak: İHA