Kahtali'dan Yazihan'a Çikarma

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Kamil Biter ve partililer ile birlikte Yazihan ilçesini ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

Kahtali'dan Yazihan'a Çikarma
Ilçede ilk olarak Yazihan Belediye Baskani Nevzat Öztürk’ü ziyaret eden Kahtali, Baskan Öztürk’ten ilçede yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Kahtali, daha sonra belediye binasinda muhtarlarla bir araya gelerek istisarelerde bulundu. Burada bir konusma yapan Kahtali, meclisin tatile girmesi ile beraber sahaya indiklerini ve ilçe ziyaretlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Yazihan’in önemli bir tarim merkezi oldugunu belirten Kahtali, "Boztepe Baraji ile beraber Yazihan en az 10 kat degerlendi. Yazihan tam bir tarim merkezi, üretilen ürünler tüm Türkiye’ye gidiyor ve Yazihan sadece Malatya için degil tüm Türkiye için önemli bir yer. Pandemide özellikle tarimin kiymeti çok iyi anlasildi. Yazihan’da yoncadan tutunda tahila kadar her sey yetistiriliyor. Biz de hükümet olarak çiftçimizin her zaman yanindayiz. Sadece 2021 yilinda buradaki çiftçilerimize 30 milyon TL destek verdik. Insallah bu destegi artirarak devam ettirecegiz. Yazihan’imiza bugüne kadar çok büyük hizmetler yaptik. Insallah Allah nasip ederse bu yil ilçemizdeki evlerde dogal gaz yanacak. TOKI buraya 79 konut yapti. Yatirimlarimiz hizli bir sekilde devam ediyor. Biz bugüne kadar Yazihan’in talebi ne olursa olsun ötelemeden her talebi yerine getirmeye çalistik. 3 yil içerisinde Büyüksehir Belediyesi 200 kilometreyi geçen yol yapti, 110 kilometrede altyapi yapti. Bunlar önemli hizmetler. Insallah daha da iyilerini yapacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA