Iki Tefeci Tutuklandi

Adana’da tefecilik yaptigi öne sürülerek gözaltina alinan 21 zanlidan 2’si tutuklandi.

Iki Tefeci Tutuklandi
Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, kentte tefecilik yaptigi belirlenen sebekeye yönelik çalisma baslatti. KOM ekipleri, sebekenin Sariçam ilçesi Incirlik Mahallesi’nde 105 kisiye faizle para verip, 28 milyon lira haksiz kazanç sagladigini belirledi. Ekipler, yapilan teknik ve fiziki çalismanin ardindan sebeke üyesi 21 süphelinin yakalanmasi için 2 Temmuz günü safak vakti operasyon düzenledi.

Belirlenen adreslere es zamanli baskin yapan polis, haklarinda gözalti karari verilen 21 süpheliyi gözaltina aldi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda ise 8 milyon 350 bin lira degerinde 76 senet ve 3 çek, borçlu tarafindan imzalanmis 4 bos senet, 1 ruhsatsiz tabanca ve 101 mermi, 1 elektrosok cihazi, farkli kisilere ait 6 bankamatik ve kredi karti, alacak notlarinin bulundugu 13 defter ele geçirildi.

Yapilan çalismada süphelilerden Osman K., kardesleri Adnan K. ve Erdal K. ile Osman B., Adem K., Cumali K., Mehmet K. ve Müslüm K.’nin, esnaflik yaptiklari mahalledeki kisileri aglarina düsürdükleri ortaya çikti. Süphelilerin, bankalardan kredi çekemeyen vatandaslara yüzde 150 oraninda faiz karsiligi borç para verdikleri saptandi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan süphelilerden 13’ü ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Adliyeye sevk edilen 8 süpheliden Erdal K. ile Mehmet K. tutuklanirken, diger 6 kisi ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA