Engelli Kerem, Artik Rahat Gezebiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi, yaptigi altyapi çalismalari ile özel gereksinimli bireylerin hayatlarina dokunmaya, ailelerine ise yardimci olmaya devam ediyor.

Engelli Kerem, Artik Rahat Gezebiliyor
Tarsus’a bagli yaylalik yerlesim yerleri arasinda yer alan Çukurbag Mahallesi’nde yasayan Kirlangiç ailesinin üçüncü çocugu olan ve 6 aylik iken içinde bulundugu aracin kaza yapmasi sonucu yaralanip, yüzde 96 engelli duruma gelen Kerem için, İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim ve Bakim ekipleri, asfaltlama çalismasi gerçeklestirdi.

Kirlangiç ailesinin evlerinin de bulundugu sokak zemininin kötü olmasi ve tekerlekli sandalye ile gezme imkani bulunmamasindan dolayi Büyüksehir ekipleri, zemin iyilestirme ve ardindan sicak asfalt serim islemi uyguladi. Annesi Sonay ve babasi Halil Ibrahim Kirlangiç’in yardimiyla tekerlekli sandalyeye bindirilen fiziksel, zihinsel ve görme engelli 16 yasindaki Kerem, evlerinin önünden baslayarak alt yol sokak baglantisina kadar serilen asfalt zeminde gezdirilerek hava alma imkani kazandi.

Kerem’in babasi Halil Ibrahim Kirlangiç, sokak zemininin kötü olmasindan dolayi oglunu sokaga çikartamadigini belirterek, “3 Mart 2007’de geçirmis oldugumuz trafik kazasindan dolayi oglum Kerem Kirlangiç, yüzde 96 zihinsel ve fiziksel engelli duruma geldi. Bundan dolayi bir sikinti yasiyorduk ve evin önündeki yolun bozuk olmasindan dolayi, Kerem’i tekerlekli sandalye ile disari çikaramiyorduk. Çocugun havalanmasi, günes vitaminini almasi noktasinda sikinti yasiyorduk” dedi.

Bundan dolayi evin bulundugu sokagin asfaltlanmasi için Büyüksehir Belediyesine basvurduklarini kaydeden Kirlangiç, “Bu müracaatimiza yakin ilgi gösterildi. Kisa zaman içinde evimizin bulundugu sokagin asfaltlanmasi, böylece Kerem’in rahat bir sekilde disariya çikarak güneslenmesi, havalanmasi ve gezdirebilme noktasinda çok iyi bir hizmet aldik. Bundan dolayi Baskanimiz Vahap Seçer’e gönülden tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA