Koçarli'da Muharrem Ayi Iftarlari Devam Ediyor

Koçarli Belediyesi tarafindan düzenlenen Muharrem ayi iftar programi Büyükdere mahallesinde devam etti.

Koçarli'da Muharrem Ayi Iftarlari Devam Ediyor


Koçarli Büyükdere Mahallesi’nde verilen ve Koçarli Belediyesi ev sahipliginde gerçeklesen iftar programina Koçarli Kaymakami Ersin Tepeli, Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Büyükdere Mahalle Muhtari Ali Uzunkaya, Koçarli Alevi Kültür Dernegi Baskani Hüseyin Yildiz, davetliler ve vatandaslar katildi.



Muharrem ayinin baslamasiyla birlikte Muharrem Orucu tutmaya baslayan çok sayida vatandas, Büyükdere mahallesinde verilen iftar yemeginde bulustu. Davetliler ve vatandaslar yapilan dualarin ardindan oruçlarini açti.

Iftara katilan vatandaslara kendi elleriyle yemek dagitiminda bulunan Baskan Kaplan, vatandaslarla sohbet ederek yakindan ilgilendi. Alevi hemserileri ile birlikte iftar yapan Baskan Kaplan, tutulan oruçlarin kabul olmasini dileyerek “Kutsal günler birlik ve beraber açisindan önemli. Muharrem ayi bizlere, Kerbela’yi hatirlatan aydir. Muharrem Ayi’nda Kerbela sehitlerimiz için tutulan Yas-i Matem oruçlarinin ve yapilan tüm ibadetlerin Hak katinda kabul olmasini diliyor, tüm canlarin matemini yürekten paylasiyorum. Cenabi Allah tuttugunuz oruçlari kabul etsin” diye konustu.

Kaynak: İHA