Kelkit'te Muharrem Ayi Iftar Programi Düzenlendi

Gümüshane’nin Kelkit ilçesinde muharrem ayi nedeniyle Vali Kamuran Tasbilek’in katilimiyla iftar programi düzenlendi.

Kelkit'te Muharrem Ayi Iftar Programi Düzenlendi
Kelkit Belediyesi Kültür Evi’nde gerçeklestirilen programda protokol üyeleri ve vatandaslar dualar esliginde muharrem orucunu açti. Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek yaptigi konusmada, “Böyle mübarek günde muharrem orucu vesilesiyle sizlerle beraberiz. Hepimiz Islam’la sereflenmis Müslüman kullar olarak kiblesi, Kabe’si bir olan insanlar olarak güzellikleri, kardesligimizi, sevgimizi, muhabbetimizi paylasiyoruz. Anadolu cografyasinda Ehli Beyt sevgisi hepimiz için çok kiymetlidir. Peygamberimizin kutlu ailesi hepimizin ailesidir, hepimizin kutsalidir, hepimizin canidir. Anadolu cografyasinda ev yoktur ki o evde bir Ali olmasin, o evde bir Hasan, bir Hüseyin, bir Zeynep, bir Fatma olmasin. Canlarimiz, kardeslerimizsiniz. Bu günlerin hepimizin birligine, beraberligine vesile olmasini diliyorum. Sizler bizim canimiz, cigerimiz, Türk devletinin birliginin, varliginin teminati, çimentosu olan kardeslerimizsiniz” dedi.

Köy muhtarlarinin da böyle günlerde birlikte olmaktan çok mutlu olduklarini ifade ettikleri programda muhtarlar ve vatandaslarin taleplerini dinleyen Vali Tasbilek, çay ocaginda vatandaslarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrildi.

Programa Kaymakam Aziz Onur Aydin, Belediye Baskani Aziz Nas, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdogan, Genel Sekreter Yardimcisi Kemalettin Demirkiran, Il Genel Meclisi üyeleri, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA