Mudanya'da Sel Seferberligi

Bursa’nin Mudanya ilçesinde siddetli yagis sonrasi olusan sel hayati adeta felç ederken, Valilik ve Büyüksehir ve AFAD ekipleri tarafindan yasamin normale döndürülmesi için ilçede adeta seferberlik baslatildi.

Mudanya'da Sel Seferberligi
Bursa’nin Mudanya ilçesinde etkili olan ve ilk belirlemelere göre can kaybinin yasanmadigi olayda Halitpasa Mahallesi’nde sel sulari sebebiyle karayla deniz birlesti. Bazi otomobiller sel sularinda sürüklenerek hasar gördü, Çok sayida ev ve isyerini su basti. Buski, itfaiye ve AFAD ekipleri ihbarlar üzerine tikanan rögarlari açmak ve mahsur kalanlara yardim etmek için seferber oldu.

Sabaha kadar çalisma

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Mudanya’da yagistan etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Selin yaralarinin sarilmasi yönünde baslatilan çalismalari yerinde inceleyen Vali Canbolat, yogun ve etkili yagis sonrasi is yerlerinde, evlerde hasarlar ve su baskinlari olustugunu söyledi.

Tasan yagmur sulari nedeniyle sokaklarin bazilarinin kapandigini belirten Canbolat, "Suna sükrediyoruz ki herhangi bir can kaybimiz yok. Ilk dakikadan itibaren de valilik olarak, AFAD olarak, Büyüksehir Belediye Baskanligimiz ve diger ekiplerimizin tamami ilçe kaymakamimiz olaya müdahil konumdayiz. Ekiplerimizle seferber olduk. Hasar tespit ve temizlik çalismalarina baslandi. Sabaha kadar çalisip sokaklarda sel görüntüsünü ortadan kaldiracagiz" dedi.



700’ü askin ihbar

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise can kaybi olmadigi için mutlu olduklarini belirterek, anormal ve uzun süreli bir yagis gerçeklestigini söyledi.

Yagis sonrasi 451’i kent merkezinden, 300 civari da Mudanya basta olmak üzere 13 ilçeden 700’ü askin ihbar aldiklarini ifade eden Baskan Aktas, "Park bahçeler, itfaiye, Buski. AFAD, DSI olarak araç ve personeli bu bölgelere yigiyoruz. Mudanya’da hayati normale döndürmek için ugras veriyoruz. Sabaha kadar ekipler çalisacak burada Allah’in izniyle hayati normale döndürmeye çalisacagiz. Kronik olan birkaç sorun var özellikle yukaridaki dereyle alakali. Onun da en kisa zamanda bertarafiyla ilgili çalisma yapacagiz. Gerçekten son otuz yilin belki de en büyük yagisi. Anormal bir yagis ve uzun süreli bir yagis seyretti" diye konustu.

Kaynak: İHA