Dondurma Üreticilerine Egitim

Eskisehir Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan dondurma üretimi yapan isletmelere yönelik egitim düzenlendi.

Dondurma Üreticilerine Egitim
Tarim ve Orman Il Müdürlügü hizmet binasinda yer alan Basak Ofis toplanti salonunda düzenlenen egitimde, konu uzmani gida mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz ve Ece Dergi tarafindan dondurma üreticilerine egitim verildi.

Egitimde “Türk Gida Kodeksi Dondurma Tebligi” ve “Türk Gida Kodeksi Yenilebilir Buzlu Ürünler Tebligi”ne giren ürünler hakkinda bilgi verildi.

Yapilan toplantida ayrica Gida Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde gida sletmelerinin sorumluluklari hatirlatildi. Dondurma üretimi ve satisi sirasinda dikkat edilecek hususlara deginilirken; Türk Gida Kodeksi Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeligi sorumluluklari anlatildi. Hasere mücadelesinin nasil olmasi gerektigi, kayitlarinin nasil tutulacagi, hijyen egitimlerinin ve izlenebilirligin önemi vurgulandi.

Il Tarim ve Orman Müdürlügünce sektöre yönelik egitimlerin sürdürülecegi kaydedildi.
Kaynak: İHA