Denizlerde Av Sezonu Basladi

Su Ürünleri Av Sezonu Açilis Töreni, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin katilimiyla gerçeklestirildi. Bakan Kirisci, "Balikçimiza külfet getirmek için degil, bilakis suyumuzu, denizimizi, baligimizi gelecek nesillere birakmak için tedbir almak durumundayiz. Uyguladigimiz tedbirlerle ve getirdigimiz kurallarla denizlerimizi koruyoruz" dedi.

Denizlerde Av Sezonu Basladi
Sariyer-Kireçburnu Balikçi Barinagi’ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açilis Töreni, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin katilimiyla gerçeklestirildi.

Açilista, bakanlik tarafindan üretilen kalkan, levrek ve mersin baligi yavrulari denize birakildi, törene katilanlara balik dagitildi.

2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu açilis töreninde konusan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, “Denizlerimizdeki varliklarimizi koruyacagiz ki siz kiymetli balikçilarimizi da koruyalim. Bunu bilim insanlarimizla, sektör paydaslarimizla ve balikçilarimizla birlikte yapacagiz. Balikçimiza külfet getirmek için degil, bilakis suyumuzu, denizimizi, baligimizi gelecek nesillere birakmak için tedbir almak durumundayiz. Uyguladigimiz tedbirlerle ve getirdigimiz kurallarla denizlerimizi koruyoruz. Iste bu sayede 30 yildir Marmara’dan çikmayan uskumru geri geldi. Kalkan ve kirlangiçlar, hatta orkinoslar yüzüyorlar” dedi.

Her anlamda balikçiligi ve balikçilari desteklediklerini vurgulayan Bakan Kirisci, “Bir yandan denizlerdeki varliklarimizi korurken balikçilik sektörümüzü de bütün gücümüzle destekliyoruz. AK Parti hükümetleri döneminde balikçilarimiza bugünün parasiyla 10,2 milyar TL ÖTV indirimli yakit destegi, yetistiricimize 7,2 milyar TL, diger desteklerle toplam 18,2 milyar TL ödeme yaptik, daha da yapacagiz. Su ürünleri avcilarina, üreticilere Ziraat Bankasi araciligiyla düsük faizli kredi imkani getirdik. Sektöre 2002 yilindan bugüne kadar bugünün parasiyla 13,9 milyar TL, 2021’de ise 936 milyon TL sübvansiyonlu kredi sagladik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA