Bursa'da Zafer Bayrami Coskusu

30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. Yilinda Bursa Belediyelerinin düzenlemis olduklari konserler ile Bursalilar zafer coskusunu doyasiya yasadi.

Bursa'da Zafer Bayrami Coskusu
Zafer Bayrami’nin 100. Yili dolayisiyla Bursa’da gerçeklesen konserler ile Bursalilar zafer coskusunu yasadi. Kestel Belediyesi’nin Kestel Ilçe Stadi’nda düzenledigi organizasyonda dj performansi ile eglenen Bursali vatandaslar Türk rock grubu Yüksek Sadakat’in sahne almasiyla birlikte müzik keyfi yasadi. Grup; ‘Belki Üstümüzden Bir Kus Geçer’, ‘Onlar Bizi Dinlerler’, ‘Ihtimaller Denizi’, ‘Kadinim’, ‘Döneceksin Diye Söz Ver’ gibi sarkilarini dinlemeye gelen seyirciler ile hep bir agizdan söyledi.

Her kesimin dilinde olan ‘Haydi Gel Içelim’ sarkisi ile yaklasik 2 saat süren performanslarinin ardindan konserlerini sonlandirdilar.

Yildirim Belediyesi’nin Ahmet Taner Kislali Meydani’nda kurduklari sahnede ise dj performansi ile enerjiyi yükseltirken son dönemde sosyal mecralarda yaklasik 750 milyon izlenen ‘Samsak Döveci’ sarkisi ile ününe ün katan TRT sanatçisi Elif Buse Dogan sahne aldi. Geçmisten günümüze Türk Halk Müzigi üstadlarinin seslendirdikleri türküleri Bursalilar için yorumlayan Dogan, kendi albümünden sarkilar da seslendirdi. Seyircilerin arasinda çogunlugu genç kesim olan bir çocugun Yildirim’a ‘Elif abla seni çok seviyorum Samsak Döveci söyler misin?’ demesinin ardindan ‘O Türküyü mutlaka seslendirecegim’ diyerek repertuarina devam etti. Bursalilara unutulmaz bir gece yasatan Elif Buse Dogan, bes günlük konser maratonunu Bursa’da bitirdigini dile getirdi.

Mudanya Belediyesi’nin Mütareke Binasi önünde kurduklari sahnede ise sesiyle, yorumuyla herkesin begenisini toplayan ünlü sanatçi Leman Sam, Zafer Bayrami’nda Bursali dinleyicileriyle bulustu. ‘Kiyamam Sana’, ‘Illa’, ‘Rüzgar’, ‘Gül Güzeli’ gibi dillere pelesenk olan sarkilarini Bursali dinleyicileri ile birlikte seslendirdi. Sam, yaklasik 2 saat sahnede kalmasinin ardindan konserini Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz ile birlikte Türk Bayragi açarak 10. Yil Marsi’ni seslendirerek sonlandirdi.
Kaynak: İHA