Bandirma'da 30 Agustos Coskusu

Bandirma Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinliklerle 30 Agustos Zafer Bayrami coskuyla kutlandi.

Bandirma'da 30 Agustos Coskusu
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yil dönümü kapsaminda ilçede kutlamalar gerçeklestirildi.

Bandirma’da da sabah saatlerinde resmi törenle baslayan kutlamalar, saat 20.00’yi gösterdiginde ‘Zafer Yürüyüsü’ ile devam etti. Binlerce vatandas ellerinde Türk bayraklari dillerinde marslarla birlikte Ordu Caddesi’nden Cumhuriyet Meydani’na yürüdü. Yürüyüse Bandirma Kaymakami Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü Garnizon Komutani Hava Pilot Tuggeneral Selahattin Akalp, Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Ilçe Belediye baskani Tolga Tosun, Bassavcisi Cüneyt Demirdas, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluslari, dernekler ve vatandaslar katildi.

Bu sene 6. Ana Jet Üssü Garnizon Komutanligindan askeri birlikte eslik etti.

Belediye Baskani Tolga Tosun, "30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun. Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine gönülden bagli sevgili hemserilerimle, büyük zaferimizin 100. yilina ve Bandirma’ya yakisan büyük bir coskuyla kortejimizi olusturduk. Tek yürek olan Bandirmamizin aydinlik yüzlü insanlariyla milli duygularla yüklü yüreklerimizden yükselen cosku hiç bitmeyecek. Farkli kültürlerimiz, görüslerimiz, inançlarimiz olsa da hepimizin tek bir çatisi var. O çati Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ülkede hiç kimsenin, bir digerinden üstünlügü yoktur. Hepimiz esit Türkiye Cumhuriyeti vatandaslariyiz. Atatürk; laik, sosyal ve hukuk devleti olarak kurdugu Türkiye Cumhuriyeti’ni, gençlere emanet etmistir. Onun emanetine sahip çikacak, sonsuza dek yasatacagiz. Ebedi Baskomutanimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, kahraman sehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum" dedi.

Yürüyüs sonrasi Bandirma Baskani Tolga Tosun’un konusmasindan sonra, Cumhuriyet Meydani’nda binlerce vatandasla bir araya geldi. Ünlü sanatçi pop yildizi Gökhan Tepe, sevilen sarkilarini 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yilina özel olarak seslendirdi.
Kaynak: İHA