Baskan Tosun'dan Iddialara Yalanlama

Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, sehit ailesinin magdur edildigi haberlerini yalanlayarak, "7 bin TL cezayi kendi cebimden ödedim" dedi.

Baskan Tosun'dan Iddialara Yalanlama
Bazi medya kuruluslarinda hakkinda sehit babasini magdur ettigine dair çikan haberlerle ilgili konusan Bandirma Belediye Baskani Tolga Tosun, "Ibrahim Kocadag üst kattakilerin çöp attiklarini gerekçe göstererek ikametine sundurma yaptiriyor. Bu sundurmayla ilgili belediyemize yapilan sikayet üzerine ekiplerin yerinde tespit yapip Ibrahim Kocadag’a eski haline dönüstürmesi için 30 gün süre veriyorlar. Bu süre içerisinde sundurma sökülmedigi için konu encümene geliyor. Encümende Ibrahim Kocadag’a 7 bin TL para cezasi verilmesi, kamu davasi açilmasina karar veriyor. Biz Ibrahim Kocadag’in sehit babasi oldugu yargi sürecinde ögrendik. Ögrenir ögrenmez de encümen tarafindan kesilen 7 bin TL tutarindaki para cezasini ben belediye baskani olarak kendi cebimden ödedim. Ardindan da yerel yönetim olarak 24 Subat 2022 tarihinde kendi sahsi imzamla 3. Asliye Ceza Mahkemesine davamizdan vazgeçtigimizi ilettik. Bundan sonraki süreçte davanin devam edip etmeyecegi yarginin konusudur. Bizler Ibrahim Kocadag’in sehit babasi oldugunu ögrendikten sonra nasil hassas davrandiysak, ayni hassasiyetin ilgili kurumlar tarafindan da gösterilmesini beklerdik” dedi.



"Algi olusturmaya çalisiyorlar"

Bandirma Belediyesinin sikayetinden vazgeçmedigine yönelik spekülasyonlar olusturmaya çalistiklarinin altini çizen Tosun, "Biz bahse konu kisinin sehit babasi oldugunu ögrendikten hemen sonra encümen tarafindan kesilen cezayi ödedik, ertesi günde sahsi imzamla belediye olarak davamizdan vazgeçtik. Kaldi ki bizler kamu görevi yapiyoruz. Devlet yasalarin uygulanmasinda kisilerin sen Cumhurbaskanisin, sen Belediye Baskanisin, sen sehit babasisin gibi unvan ve statülerine bakmiyor. Bizi bu konuda elestiren iktidar partisinin temsilcileri bu süreçte yerel mahkemeyle iletisime geçip gerekli destegi vermeleri gerekmiyor mu? Bu güne kadar bu destegi vermeyenler simdi yaptiklari açiklamalarla algi olusturup belediyemizi yipratmaya çalisiyorlar" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA