Gümüshane'de Muharrem Ayi Iftar Programi Düzenlendi

Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, Siran ilçesinde katildigi Muharrem ayi iftar programinda “Anadolu cografyasindaki her Müslümanin canidir Hz. Ali. Anadolu cografyasinda her evde bir Ali vardir” dedi.

Gümüshane'de Muharrem Ayi Iftar Programi Düzenlendi
Siran Belediye’sine ait ve yeni hizmete açilan Seyran Cafe Restoran’da gerçeklestirilen programda protokol üyeleri ve vatandaslar dualar esliginde Muharrem orucunu açti.

Etkinlige esi Sibel Tasbilek’le katilan Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek burada yaptigi konusmada bu mübarek günde iftar sofrasinda bir arada olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu belirterek, “Sizin gibi güzel insanlarla degeri kardeslerimizle ayni sofrayi ayni lokmayi paylasmak bizim için çok büyük bir onurdur. Anadolu cografyasindaki Alevi Sünni demiyorum her Müslümanin canidir Hz. Ali. Peygamber Efendimizin mübarek ailesidir. Kerbela bizim acimizdir, bizim matemimizdir. Hz. Hüseyin bizim canimizdir. Anadolu cografyasinda her evde bir Ali, her evde bir Hasan, her evde bir Hüseyin vardir, her evde bir Fatma vardir. Biz biriz, beraberiz, birlikte olacagiz. Nifaga asla firsat vermeyecegiz. Birbirimizi sevgiyle muhabbetle kucaklayacagiz. Ben hepinizin emrindeyim. Bütün milletimizin oldugu gibi sizlerin de emrindeyim. Bizim size muhabbetimiz budur. Hem kisi olarak muhabbetimiz budur hem toplum olarak muhabbetimiz budur hem devlet olarak muhabbetimiz budur. Siz bu devletin varliginin, birliginin temel tasi, çimentosusunuz. Hep beraber, birlik içerisinde, beraberlik içerisinde Allah bu devlete kiyamete kadar ömür nasip etsin” dedi.

Etkinlige Ilçe Kaymakami Zahid Bahadir Semiz, Ilçe Belediye Baskani Mutlu Özel, Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Emin Erdogdu, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdogan, Genel Sekreter Yardimcisi Kemalettin Demirkiran, Siran Il Genel Meclisi üyeleri Kadir Yildiz, Kürsad Karabiçak, muhtar ve vatandaslar katildi.

Davetlilerin konusma yaptigi ve mersiyelerin okundugu programin ardindan Vali Tasbilek’in vatandaslarin taleplerini dinlemesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA