Sivas'ta Kitap Günleri Basladi
Sivas Valiligi koordinesinde, Sivas Belediyesi ve diger kamu kuruluslarinin destegiyle organize edilen 9. Kitap Fuari basladi.

“Sehrimizin bilim ve egitim seviyesine büyük katkilar saglayan Sivas Kitap Günleri de 2011 yilindan günümüze dek düzenlenmekte, birçok yayinevi ile seçkin yazar okurlari ile bulusmaktadir” ifadelerine yer veren Belediye Baskani Hilmi Bilgin, 100 yayinevi ve birçok ünlü yazarin Sivaslilarla bulusacagini, fuarin 7 gün boyunca ziyaretçi kabul edecegini söyledi.
“Açik havada tarihin, kültürün ve kitabin kokusu ile ferahlamakta, nefes almaktayiz” diyerek sözlerine baslayan Vali Dr. Yilmaz Simsek da, “Sivas Kongresi’nin 103. yilinda 4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Senlikleri programi çerçevesinde ulusal söylesi, sosyal sorumluluk programlari ve Buruciye Siir Aksamlari olmak üzere 18 farkli etkinlikle misafirlerini agirlayacak olan kitap günlerinin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Sözlerimi Semseddin Sâmi’nin su sözleri ile bitirmek istiyorum; ‘Insanliga baslica borcumuz; bikmaksizin okumak, üsenmeksizin okumaktir’” diye konustu.
Konusmalarin ardindan Vali Simsek ve il protokolü etkinligin açilisini gerçeklestirdi. Açilisin ardindan kurulan stantlari ziyaret eden Vali Simsek ve beraberindekiler, vatandaslarla da sohbet etti.
Tarihi kent meydani 7 gün boyunca kitap kokacak
Sivaslilar 1 haftalik etkinlikte on binlerce kitabi ve yayini bir arada bulabilecek, yazarlarla tanisma, sohbet etme ve kitaplari imzalatma olanagina sahip olacak.
