Jandarmadan Bonzai Operasyonu

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri, uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadelesine devam ediyor. Son olarak düzenlenen bir operasyonla; Dogu Asya ülkelerinden “baharat” adi altinda kargo ile Türkiye’ye getirtilen 10 kilogram sentetik Kannabinoid Bonzai ham maddesi ele geçirildi. Söz konusu ham madde ile 1 ton Bonzai üretilebilecegi belirlendi. Yakalanan (M.G.) ve (M.M.) isimli süpheliler çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Jandarmadan Bonzai Operasyonu


KARGOYLA UYUSTURUCU SIPARISI JANDARMA ENGELINE TAKILDI

Istanbul Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin uyusturucu madde kaçakçiligi ile mücadeleye yönelik yaptigi istihbari çalismalar neticesinde; süpheli sahislarin Dogu Asya ülkelerinden Istanbul iline yüklü miktarda uyusturucu ham maddesi siparis ettigi bilgisi alindi. Alinan bilgi kapsaminda yapilan istihbari çalismalar ve fiziki takip sonucunda; süphelilerin kimlik ve Avcilar’daki adres bilgileri belirlendi.

BAHARAT DIYE BONZAI HAM MADDESI SIPARIS ETMISLER

Süphelilerin dikkat çekmemek için ham maddeyi “baharat” adi altinda kargo ile Istanbul’a siparis ettigi, yakalanmamak için uyusturucu maddenin baharat paketlerine eser miktarda yerlestirildigi tespit edildi.

ELE GEÇIRILEN HAM MADDEDEN 1 TON BONZAI ELDE EDILIYOR

Söz konusu adrese operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri; baharat paketleri içerisine 10’ar veya 20’ser gramlar halinde dagitilmis vaziyette toplam 10 kilogram Ab-Pinaca ve Ab-Fubinaca isimli Sentetik Kannabinoid Bonzai ham maddesi ele geçirdi. Ele geçirilen ham maddeden 1 ton bonzai maddesi üretilebilecegi saptandi.

Yakalanan (M.G.) ve (M.M.) isimli süpheliler çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olayla baglantisi oldugu degerlendirilen sahislara yönelik derinlemesine sorusturma devam ediyor.

(Abdulkadir Atmacan - IHA)
Kaynak: İHA