Balikçilarin Gözü Kulagi Müjdede

Samsun Su Ürünleri Kooperatifler Birligi Baskani Atif Malkoç, balikçilara verilen yakit desteginin arttirilmasi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan müjde beklediklerini söyledi.

Balikçilarin Gözü Kulagi Müjdede
Denizlerde balik av sezonu 1 Eylül gecesi baslayacak. Aylardir balik avlamayan balikçilar 31 Agustos’u 1 Eylül’e baglanan gece ‘Vira Bismillah’ diyerek aglarini denize serecekler. Bu sene palamut ve çinakopun oldukça fazla oldugunu dile getiren Baskan Atif Malkoç, balikçilar olarak yakit destegi konusunda müjde beklediklerini ifade etti.

Aldiklari yakit desteginin daha da arttirilmasi gerektigine deginen Atif Malkoç, “Bu sene geçen seneye oranla denizde çok balik var. Yakit çok pahali ama herkes ilk 1 hafta mutlaka denize avlanmaya çikar. Ondan sonrasini da durum gösterir. Bu yil balikçilara 2-2,5 TL yakit destegi var. Bu destek bizi çok etkilemiyor. Bizler en azindan ÖTV’nin alinmamasini istiyoruz. Palamut ve çinakop bu sene oldukça fazla görünüyor. Yeni sezonun balikçilar ve vatandaslar için hayirli ugurlu geçmesini diliyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’dan açilista müjde bekliyoruz. Yakit desteginin daha da artmasini istiyoruz. Daha çok avlanmamiz ve halkimizin ucuz balik yemesi için yakit desteginin arttirilmasi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA