Yildirim'da Önce Egitim Sonra Is

Yildirim Belediyesi’nin, toplumun dezavantajli kesimlerinin istihdama katiliminin kolaylastirilmasi, genç issizligin azaltilmasi, sanayinin ihtiyaç duydugu nitelikli ara elemanin yetistirilmesi ile mesleki bilgi ve becerinin arttirilmasi amaciyla Sosyal Inovasyon ve Girisimcilik Merkezi’nde verdigi ücretsiz teknik egitim kurslari tüm hiziyla devam ediyor.

Yildirim'da Önce Egitim Sonra Is
Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Fahrettin Bilgit ile birlikte BESOB’un Istihdam için Mesleki Egitim Programi (IMEP) çerçevesinde, Yildirim Halk Egitim Merkezi is birligi ile Yildirim Sosyal Inovasyon ve Girisimcilik Merkezi’nde düzenlenen ‘CNC Torna Mesleki Gelistirme ve Uyum Programi’ kursiyerleriyle bir araya geldi ve devam eden çalismalari yerinde inceledi. Bilgisayar Destekli 2 Boyutlu Çizim, Bilgisayar Destekli 3 Boyutlu Çizim ve CNC Freeze Egitimi’nin ardindan ‘CNC Torna Egitimi’ni de basariyla tamamlayan kursiyerlerlere Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika verilecegini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, egitim sonunda ögrencileri istihdama yönlendirdiklerini dile getirdi.

“Gençlere altin bilezik”

Genç istihdamini arttirmak için 18-35 yas arasi vatandaslara ücretsiz teknik egitim kurslari düzenlediklerini belirten Baskan Oktay Yilmaz, Mart 2021’den bu yana egitimlerden 800 kisinin yararlandigini söyledi.

Baskan Yilmaz, “Genç nüfusun istihdam edilmesi için istihdam açigi olan meslek gruplarinda gençlerimizin becerilerinin gelistirilmesi amaciyla çalismalar yürütüyoruz. Bu dogrultuda basta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetistirilerek kalici istihdamin saglanmasi için çalisiyoruz. Tesisimizde verilen egitimlerden yararlanan 800 kursiyerden 140’ini istihdama kazandirdik. Bunun yani sira egitimlerimizden yararlanan birçok gencimiz de kendi isini kurdu. Bugün BESOB Baskanimiz Fahrettin Bilgit ile birlikte Inovasyon Merkezi’nde egitim gören kursiyerleri ziyaret ettik. Devam eden kurslar hakkinda bilgi aldik. BESOB Baskanimiza da bizlere olan desteklerinden ötürü tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA