Tokat Mutfagi Görücüye Çikti

Tokat’ta düzenlenen ’Gastronomi Festivali’ tüm hiziyla devam ediyor.

Tokat Mutfagi Görücüye Çikti
Tokat Belediyesi tarafindan düzenlenen ’Gastronomi Festivali’ çerçevesinde Deveciler Hani’nda ’Tokat’ta isletmecilik’ adli söylesi programi gerçeklestirildi.

Söylesi programina Tokat Belediye Baskani Av. Eyüp Eroglu, Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazit, Yazar Elif Edes Tapan ve Sef Melih Demirel konusmaci olarak katildi.

Kent esnafi ve gastronomi bölümü ögrencileri katilimcilarin basari dolu hayat hikayelerini dinlediler.

Tokat’ta güzel bir Tokat mutfagi esintisi olacak

Söylesi programina katilan Tokat Belediye Baskani Av. Eyüp Eroglu, “Tokat Gastronomi Festivali birincisini yaptigimiz bu güzel festivalimiz dün kapilarini açti. Ve bugün ikinci gündeyiz. Dün Emine Erdogan hanimefendinin katilimlariyla birinci programimizi yaptik Tokat mutfagi Emine Hanim’a tanitildi. Dünden itibaren baslayan programimizin bugünkü, yarinki ve bir sonraki günlerde ise çok degisik etkinliklerle dört gün boyunca Tokat’ta güzel bir Tokat mutfagi esintisi olacak. Su anda söylesi alanimizdayiz. Tokat mutfagi ve bunun isletmeler mantiginda daha nasil gelistirilebilecegi ve Tokat mutfagini dünyaya nasil tanitiriz, bunlari konusacagiz. Bu sadece dört gün süren bir program olmayacak. Bu dört günde elde ettigimiz güzellikler bir yil boyunca devam edecek” dedi.



“Bu anlamdaki bilim adamlarimizi buraya davet ettik”

Tokat mutfaginin gelecek nesillere tasinmasi gerektigini söyleyen Tokat AK Parti Milletvekili Yusuf Beyazit, “Tokat yapragiyla, üzümüyle, bagiyla, elmasiyla, seftalisiyle, Niksar ceviziyle bütün yemek kültürleriyle dünya kültürüne kazandirmanin sevdasi içerisindeyiz. Bunu yaparken de elbette ki bir kültür festivali, turizm festivali yapmaliydik. Bizi geçmisten günümüze tasiyan ve gelecek nesillere de aktarabilen bir medeniyeti, bir su akar gibi bunlari gelecek nesillere göndermenin sevdasi bu senlikler. Biz de bu festivallerle beraber dünyaca ünlü seflerimizi, dünyaca ünlü gurmelerimizi, dünyaca ünlü bu anlamdaki bilim adamlarimizi buraya davet ettik, getirdik. Ve simdi ilk söylesini yapacagimiz. Programlarla bunu insallah zenginlestirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA