Mogolistan'dan Tekden'e Check-Up Için Geldi

Mogalistanda yasayan aile, kizinin önerisi üzerine geldigi Tekden Hastanesi’nde yaptirdigi check-up sonrasi Koroner By-Pass ameliyati olmasiyla sagligina kavustu.

Mogolistan'dan Tekden'e Check-Up Için Geldi


Bir süredir Denizli’de yasayan Mogolistan’li Nazli Tabarak, Denizli Tekden Hastanesi’nde yaptirdigi check-up’tan memnun kaldigi için ailesini de Mogolistan’dan getirerek onlara da check-up yaptirdi. Yapilan check-up’ta Kardiyoloji doktorlarindan Uzm. Dr. Mustafa Demir, hastanin birkaç damarinin tikali oldugunu saptadi ve hastayi anjiyoya aldi. Anjiyo isleminden sonra yapilan degerlendirmede operasyon (Koroner By-Pass) önerilen hasta, Kalp Damar Cerrahisi uzmani Prof. Dr. Ali Vefa Özcan, tarafindan hemen ertesi gün opere edildi. Hastaneden taburcu olan hasta duydugu memnuniyeti dile getirerek saglikli bir sekilde Mogolistan’a gitti.

“Ben yapilan check-up’tan memnun kaldigim için Mogolistan’dan ailemi de getirdim”

Denizli Tekden Hastanesi’nde check-up yaptiran Nazlican Tabarak, “Mogolistanliyim ve bir süredir Denizli’de yasiyorum. Tekden Hastanesi’ne esimle birlikte ilk defa check-up için geldik. Yapilan islemlerde, doktorlarimizdan ve çalisanlardan çok memnun kaldigimiz için Mogolistan’dan ailemi de buraya getirdim. Onlara check-up yaptirmanin ne kadar önemli oldugunu ve Tekden Hastanesi’nde güvenle check-up yaptirabilecegimizden bahsettim. Babam, annem ve kardeslerim hepsini buraya davet edip onlara da check up yaptirdim. Yapilan check-up kontrollerinde Kardiyoloji uzmani Dr. Mustafa Demir, babamin kalp ritimlerinin iyi olmadigini fark etti. Gerekli islemleri yaptiktan sonra anjiyo yapilmasi gerekir dedi.

Anjiyo yapildiktan sonra doktorumuz 3 damarin tikali oldugunu ve By-Pass yapilmasi gerektigini söyledi.

Bizi Kalp Damar Cerrahina yönlendirdi. Babam su an gayet iyi. Doktorlarimiz ailemin Mogolistan’a güvenle gidebilecegini söyledi.

Tekden ailesine gerçekten çok tesekkür ederim. Basta doktorlarimiz olmak üzere check-up birimindeki bizimle yakindan ilgilenen arkadaslara ve tüm hastaneye çok tesekkür ederiz” dedi.



“Tekden’de gördügüm ilgiyi Mogolistan’a gidince herkese anlaticam”

Mogolistan’dan check-up için gelen ve kalp damarlarinin tikali oldugunu ögrenen 63 yasindaki Anvarbyek Tabarak “Mogolistan’dan kontrollerimi yaptirmak için ailemle birlikte buraya geldim. Mogolistan’da mühendislik yapiyorum. 63 yasindayim. Denizli’de yasayan kizim check-up yaptirmis ve çok memnun kalmis. Bizim de yaptirmamiz gerektigini söyledi.

Mogolistan’dan buraya check-up yaptirmak için geldik. Doktorum Mustafa Bey kalbimde bazi damarlarin tikali oldugunu söyledi ve beni by-pass yapmasi için Vefa Bey’e yönlendirdi. Bugün taburcu oluyorum ve herkesten çok memnunum. Mogolistan’a gittigimde böyle bir hastanenin oldugunu ve çok iyi ilgilendiklerini herkese anlatacagim” seklinde konustu.

“Mogol hastamiz sayesinde check-up yaptirmanin ne kadar önemli oldugunu görmüs olduk”

Check-up’in yilda en az bir defa yapilmasi gerektiginden bahseden Kardiyoloji kliniginden Uzm. Dr. Mustafa Demir, “Check-up yaptirmak için Mogolistan’dan gelen hastamiz Anvarbyek Tabarak’a yaptigimiz kontrollerde hem kalp ritminde bir problem oldugunu hem de hastamizda ciddi bir damar hastaligi oldugunu tespit ettik. Bunun üzerine mümkün olan en kisa sürede hastamiza anjiyo yapilmasi gerektigini belirttik. Hastanemizde yaptigimiz anjiyolarin neredeyse yüzde 90’inini radiyal arter dedigimiz el bileginden yapiyoruz. Hastamiza da radiyal anjiyo yapabilecegimizi söyledik. Hemen ertesi gün hastamizi anjiyo laboratuvarina aldik. Anjiyo islemi sirasinda tahmin ettigimizden çok daha ciddi bir durum oldugunu gördük. Kalbi besleyen 3 tane ana arter damarimiz mevcut. Bu hastamizin da 3 ana damarinda ciddi lezyon oldugunu gördük. Üç damar hastalari tibbi endikasyon düsünüldügünde stentten ziyade ameliyata daha uygun hastalardir. Hastamiza durumu hakkinda bilgi verdik. Kalp damar cerrahisi uzmanimiz Prof. Dr. Vefa Özcan’in da hastamizin ameliyat için uygun oldugunu belirtmesinin üzerine hastamiz ameliyata alindi. Ameliyattan sonra saglikli bir sekilde taburcu ettik. Hastamizi baz aldigimizda check-up ‘in ne kadar önemli oldugunu da bir kez daha görmüs olduk. Hastanemizin check-up birimi, ameliyathane ekibi, anjiyo ünitemiz, serviste hastalarimizla ilgilenen hemsire ve yardimci personel, yogun bakimdaki hemsirelerimizin emegi çok fazla. Genelde doktorlar olarak bizlere tesekkür ediliyor fakat arka planda çok iyi bir tecrübe, çok fazla emek, çok ciddi bir gayretin oldugunu da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

“Check-up birçok hastaligin teshis edilmesinde önemli rol oynar”

Hastaya By-Pass islemini yapan Tekden Hastanesi Kalp-Damar Cerrahi Prof. Dr. A. Vefa Özcan, “Mogolistanli hastamiz Anvarbyek Tabarak, Kardiyoloji doktoru Mustafa Demir tarafindan koroner anjiyografi islemi yapildi ve üç damar hastaligi tespit edildi. Yapilan anjiyoda damar yapisinin stent islemine uygun olmadigi tespit edilince hastamizi, açik kalp cerrahisiyle üç damar koroner by-pass cerrahisi yapildi. Bir damarina gögüsten alinan atar damar lima kullanildi. Diger iki damarina bacaktan alinan safen ven kullanildi. Ameliyat sonrasinda hastamizda herhangi bir komplikasyon olmadi. Hastamizi sifa ile 6. günün sonunda taburcu ettik. Bir hafta sonra kontrole geldiginde dikislerini aldik. Saglikli bir sekilde Mogolistan’a gönderildi. Check-up’in birçok hastaligin teshis edilmesinde önemli oldugunu unutmadan erken teshisin hayat kurtardigini hatirlatmak isterim. Hastanemizde her türlü operasyonu yapabildigimiz bir ortam sagladiklari için hastane yönetimine de ayrica tesekkür ederim” seklinde bilgi verdi.
Kaynak: İHA