Mersin'de Ögrenim Yardimi Basvurulari Basliyor

İçel Büyüksehir Belediyesince, ön lisans ve lisans programlarina yerlesmeye hak kazanan ögrencilere verilecek ögrenim yardimi için ön kayit basvurularinin yarin baslayacagi bildirildi.

Mersin'de Ögrenim Yardimi Basvurulari Basliyor
Büyüksehir Belediyesi olarak her asamada ögrencilerin yaninda olduklarini ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, “Geçen yil ön lisans ve lisans egitimi almaya hak kazanan 9 bin 93 ögrencimize ögrenim yardiminda bulunduk. Bu yil ön lisans egitimi kazanan ögrencilerimize bin 500 TL, 4 yillik lisans egitimi kazanan ögrencilerimize 3 bin TL, 5 yillik lisans egitimi kazanan ögrencilerimize 3 bin 750 TL ve 6 yillik lisans egitimi kazanan ögrencilerimize de 4 bin 500 TL karsiliksiz ögrenim yardiminda bulunacagiz” dedi.

Basvurularla ilgili detaylari aktaran Karakus, “Ögrencilerimiz, belediyenin web sayfasindan veya ’Teksin’ uygulamasi üzerinden basvurularini yapabiliyorlar. Basvurularimiz 29 Agustos tarihinde baslayacak, 11 Kasim tarihine kadar da devam edecek. Ögrencilerimiz online basvurularini yaptiktan sonra, 10 ilçemizde bulunan YKS kurs merkezlerimizden kendilerine en yakin olana, evraklarini elden teslim edebilirler” diye konustu.



Ögrenim Yardimi için gerekli sartlar

Ögrenim yardimlarindan 2022 yilinda ÖSYM tarafindan yapilan YKS’den devlet okullarinin herhangi bir bölümünü kazanmis olanlar, Türkiye’de ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde yerlesik vakif (özel) üniversiteleri tam burslu kazanmis olanlar (sehit ve gazi çocuklarinin, belgelerini ibraz etmeleri halinde bursluluk orani sarti aranmaz), anne veya babasi İçel sinirlari içinde ikamet edenler ve kazandigi okula kaydini yaptiranlar faydalanabilecek. Ayrica hazirlik sinifi okuyacak ögrencilerin basvuru yaparken ’hazirlik sinifi hariç’ olarak basvuru yapmalari gerekiyor. Örnegin ögrenci hazirlik + 4 yillik bir bölümde okuyacaksa, ögrenim süresi 4 yil olarak degerlendirilecektir.

Istenilen Belgeler

2022 yili YKS yerlestirme sonucu ögrencinin kazandigi okula kaydini yaptirdigina dair “ögrenci belgesi’, anne veya babanin ikametgah belgesi (nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet’ten alinacak olup anne-babanin ayri olmasi durumunda detayli nüfus kayit örnegi eklenmek zorundadir). Sehit ve gazi çocuklari ayrica, sehadet veya gazilik belgelerini ibraz edecektir.

Ön kayit basvurusu için yapilmasi gerekenler

Basvuru yapmak isteyen ögrenciler İçel Büyüksehir Belediyesinin resmi web sayfasi olan ’https://imsva91ctp.trendmicro.com:443/wis/clicktime/v1/query url=www.mersin.bel.tr&umid=7DA7E40A-E747-6505-B68C-AF48CFFFE0E6&auth=3b1925d1bc8738e93b0ed0c6e2bc564debba9efa-3da15d5d21ab046239bf920efde69142020d43aa’ adresinde yer alan ‘duyurular’ kisminda açilan ’ögrenim yardimi basvurusu’ linkinden giris yapabilecek. Ögrenciler, burada yer alan formu doldurup, istenilen belgeleri basvuru formuna fotograf olarak veya PDF olarak yükleyerek ön kayit basvurularini tamamlamis olacaklar. Ögrenciler, online ön kayit basvurusu yaptiktan sonra, sistem tarafindan verilen 4 haneli kayit numarasi ile evraklarini, 10 ilçede bulunan YKS kurs merkezlerinden kendilerine en yakin olanlara teslim edebilecekler.
Kaynak: İHA