Malatya'da Komutanlara Veda

Vali Hulusi Sahin ile Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan tarafindan 2022 YAS kararlari ile farkli illere ve görevlere atanan 2. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan ve 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaskani Tuggeneral Zafer Ugur için veda yemegi verildi.

Malatya'da Komutanlara Veda
Malatya Büyüksehir Belediyesi Nikah Sarayi Salonu’nda düzenlenen veda yemegine, Vali Hulusi Sahin ve Esi Ebru Sahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalik, Ahmet Çakir ve Hakan Kahtali, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve esi Hafize Gürkan, 2. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan ve esi Aysegül Arslan, 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaskani Tuggeneral Zafer Ugur ve esi Afife Ugur, Malatya Cumhuriyet Bassavcisi Muhammet Savran, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Vali Yardimcisi Kenan Eskin, Il Emniyet Müdürü Ercan Dagdeviren, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ve daire amirleri katildi.

Tuggeneral Zafer Ugur, Malatya’nin 2. evleri oldugunu ve ailece burada çok güzel günler yasadiklarini söyledi.

Tümgeneral Selami Arslan da, Malatya’ya gelirken üzüntü ile geldiklerini fakat buradaki yasamlari ve Malatya’nin güzellikleri karsisinda buradan kopamadiklarini ve buradan üzüntü ile gideceklerini aktardi. Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ise komutanlari basarili operasyonlari nedeniyle tebrik ederek, Suriye ve Irak’ta yapilan tüm operasyonlarin 2. Ordu Komutanliginin yönetiminde oldugunu vurguladi. Gürkan, komutanlara yeni görev yerlerinde basarilarinin devamini diledi.

Vali Hulusi Sahin yapmis oldugu konusmasina yeni görevleri nedeniyle 2. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan ve 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaskani Tuggeneral Zafer Ugur’u tebrik ederek basladi.

Malatya’nin 2. Ordu’ya ev sahipligi yaptigini ve 2. Ordu Komutanliginin Türk Silahli Kuvvetlerinin gözbebegi oldugunu vurgulayan Sahin “2. Ordumuz destanlar yazmis, büyük operasyonlari basari ile gerçeklestirmis, önemli basarilara imza atmis muzaffer bir ordumuzdur. Gazi Mustafa Kemal Pasa’nin da bir süre komutanligini yaptigi bir ordudur. Malatya 2. Orduya ev sahipligi yapmaktan seref duyuyor. Suriye, Irak ve Libya’daki operasyonlar Malatya’dan yürütüldü ve büyük basarilar elde ettik.

Selami Pasamiz Hatay’a tayini çikti ama Idlib Görev Gücünün basinda olacak. Suriye topraklarinda Türkiye’ye karsi olabilecek önemli tehditleri bertaraf etmek için çok önemli bir misyonumuzun basinda olacak. Zafer Pasamiz Kibris’ta görev alacak. Anadolu’nun güvenligi Kibris’tan geçer. Kibris’i elinde tutamayan Anadolu’yu da elinde tutamaz. O yüzden Kibris bizim için önemlidir" dedi.

Gürkan’dan hediye

Gürkan, günün anisina Arslan ve Ugur’a UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesine alinan Arslantepe’de çikarilan kilicin replikasini hediye etti.

2022 YAS kararlari neticesinde 2. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Selami Arslan, Hatay Baris Kalkani Bölge Komutani olurken 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaskani Tuggeneral Zafer Ugur ise Kibris 14. Zirhli Tugay Komutani olarak atanmisti.
Kaynak: İHA