Engelli Çocuklar, Hayvanlarla Bulustu

Esenyurt Geçici Modern Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi engelli çocuklari hayvanlarla bulusturuldu.

Engelli Çocuklar, Hayvanlarla Bulustu
Esenyurt Belediyesi, özel çocuklari hayvanlarla bir araya getirdi. Otizmli, down sendromlu ve mental retardasyonlu çocuklar, velileriyle birlikte Esenyurt Belediyesi Geçici Modern Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde agirlandi. Esenyurt Belediyesi Özel Egitim Merkezi tarafindan düzenlenen etkinlige daha önce hayvanlarla bir araya gelmemis ve onlara hiç dokunmamis çocuklar da katildi.

Kedi, köpek ve tavuk gibi barinakta bulunan birçok hayvani kendi elleriyle besleyen özel çocuklar, aileleriyle birlikte halaylar çekip eglenceli ve keyifli bir gün geçirdi.

“Üçüncü barinak ziyaretini gerçeklestirdik”

Etkinligin amacinin özel çocuklarin keyifli vakit geçirmesi oldugunu belirten Özel Egitim Merkezi Sorumlusu Muhammed Alabay, “Ilçemizde bulunan down sendromlu, otizmli ve gelisim geriligi olan çocuklarimizla üçüncü barinak ziyaretini gerçeklestirdik. Buradaki asil amaç, yogun egitimden sikilmis olan çocuklarimizin rahatlamasini ve keyifli vakit geçirmesini saglamakti. Çocuklarimizi evlerinden alip barinaga getirdik. Burada hayvanlari sevdiler, beslediler ve onlarla iletisime geçtiler” dedi.



“Çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu”

Çocuklariyla birlikte etkinlige katilan veliler, düzenlenen organizasyondan oldukça memnun kaldiklarini belirtti.

Çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldugunu söyleyen Sümeyye Dogan, “Çok keyifli geçti. Böyle bir ortamda bulundugum için çok mutluyum. Kizimin hayvanlara karsi asiri bir sevgisi var. Barinaktaki hayvanlari birakip gitmek istemiyor. Çocuklar için çok güzel bir etkinlik oldu” derken, etkinlige katilan Gülcan Yildirim ise, “Burada vaktimiz çok güzel geçti. Çocuklarim kedi sevdikleri için barinaktan kedi sahiplendik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA