Çiftçilerin Zorlu Mesaisi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan çiftçiler, ot baglarini yüksek rakimli daglardan çelik halatlarin yardimiyla 80 metre havadan, karsiya 300 metre uzakliktaki mesafeye gönderiyorlar.

Çiftçilerin Zorlu Mesaisi
Ilçeye 23 kilometre uzaklikta ve Iran sinirinda bulunan Onbasilar köyünde çiftçiler kis aylarinda hayvanlarinin besinlerini temin etmek için yogun mesai harcamaya basladilar.

Özelikle bölgede yogun sicaklari olmasina ragmen çiftçiler yüksek rakimli daglardan 300 metre uzunlugundaki çelik halatlarin yardimiyla 80 metre havadan ot baglarini baglayarak karsi tarafa tasiyorlar.

Yogun sicakliklar altinda saatlerce ot baglarini ana yola tasiyan çiftçiler, daha sonra araçlara koyarak tüm zorluklara ragmen köye götürüyorlar. Çiftçiler ise, "Zorlu bir çalisma oluyor günesin kizgin sicakligina ragmen ama üstesinden geliyoruz. Yetkililerden bize çelik halat konusunda yardimci olmalarini istiyoruz" dedi.

Çiftçilerin hayvanlarinin kislik besinleri için yogun bir mesai harcadiklari belirten Muhtar Pervizhan Beser ise, "Her sene oldugu gibi köy sakinlerimiz yaz aylarinda biçtikleri otlari kisa yakin toplamaya basliyorlar. Bugün yogun bir mesai ile ve sicaklarin verdigi etkiyle onlar çelik halatlarla ot baglarini tasiyorlar. Yol kenarina getirdikleri ot baglarini araçlarla köye tasiyorlar. Çiftçilerimiz yetkililerden daha güvenilir sekilde ot tasimaya uygun çelik halatlar istiyorlar. Insallah bu sekilde onlara yardim edilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA