Beyoglu'nda Korkutan Patlama

Beyoglu’nda bir elektrik tamircisi elektrik kofrasini tamir etmek isterken cihaz yüzünde patladi. Patlama sonucu tamircinin yüzünde yaniklar olustu.

Beyoglu'nda Korkutan Patlama
Olay, Beyoglu Emin Cami Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir elektrik tamircisi sokak içerisinde bulunan bir metruk binadan diger binalara elektrik aktaran kofrayi tamir etmek istedi. Ancak tamircinin yaptigi yanlis müdahale sonucu elektrik kofrasinda patlama meydana geldi. Tamirci ilk müdahalenin ardindan hastaneye kaldirildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili incelemesi devam ediyor. Yüzünde patlayan kofra sonrasi tamircide yaniklar olustu. Sans eseri can kaybinin yasanmadigi olay sonrasi yarali tamirciye ilk yardimi olay yerindeki vatandaslar yapti. Ardindan saglik ekipleri sokaga gelerek yarali tamirciye ambulansta müdahale etti. Itfaiye ekipleri de patlama sonucu ortaya çikan yangini kisa sürede kontrol altina alarak söndürdü.

“Binada kofra kablolarinda sikinti var”

Binada daha önce de elektrik sikintilari oldugunu dile getiren Emre Eskiköy, “Elektrik arizasina geldi. O sokakta 2 ya da 3 bina tek kofra kullandigi için oranin döküm kofrasi var. Daha önce 6 kere elektrikçi geldi. Orada kofra kablolarinda sikinti var. Ikide bir yaniyor. Gelen elektrikçi de müdahale edince yüzüne patlamis. Biz de tenekeleri komple açip arkadasi disariya aldik. Benle arkadaslarim kurtardik" dedi.



“Tek kofradan 4 binaya elektrik gittigi için elektrik arizasi olusmus olabilir”

Tamircinin saçinda ve yüzünde yaniklari oldugunu ama yine de durumunun iyi oldugunu söyleyen Murat Güven ise, “Biz birdenbire burada çiglik sesleri duyduk. Ben ve arkadaslarim hizlica oraya gittik. Ben de bir elektrikçiyim. Müdahale etme esnasinda eski kofra patlamis. Ilk müdahaleyi biz yaptik. Kofranin kisa devre esnasinda hatlari ayrildi ve söndü. Her binada kofra bulunur. Ariza durumunda alevi 2 metreye kadar siçrayabilir. Oradaki arkadasin neden orada oldugunu bilmiyoruz ama tek kofradan 4 binaya elektrik gittigi için elektrik arizasi olusmus ve o da arizaya müdahale etmek isterken sase yapmis ve yüzüne patlamis. Saçi ve yüzü yanmis ama yine de iyiydi" dedi.



“Patlama sesi duyunca kosusturduk”

Patlama sesi duyduktan sonra olay yerine kostuklarini ifade eden Mahir Haciyusufoglu, “Ben de burada mahalle sakinlerinden biriyim. Bir patlama sesi duyduk. Oraya kosusturduk. 2 elektrikçi arkadas müdahale etti. Tamircinin yüzünde yanik ve kanlar vardi. Sükürler olsun kurtardik" dedi.

Kaynak: İHA