Baskan Akay'a Bogazliyan'da Sevgi Seli

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay; 31 Agustos’ta yapilacak mali genel kurul öncesinde Bogazliyan’da çiftçilerle bulustu. Ilçe girisinde bin ’in üzerinde araç ve traktörden olusan konvoyla karsilanan Baskan Akay, büyük cosku ve heyecanla Cumhuriyet Meydani’ni dolduran binlerce çiftçiye seslendi. Baskan Akay’i bagrina basan Bogazliyanli çiftçiler, Akay’a desteklerinin tam oldugunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Baskan Akay'a Bogazliyan'da Sevgi Seli
31 Agustos’ta Kayseri Kadir Has Stadyumunda gerçeklestirilecek Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu öncesinde Baskan Hüseyin Akay, Bogazliyan’da düzenlenen mitinge katildi.

Binin üzerinde traktör ve aracin katildigi konvoy ile ilçe girisinde karsilanan Baskan Akay, konvoy esliginde miting alanina geldi. Bogazliyan Cumhuriyet Meydani’ni dolduran binlerce çiftçi Baskan Akay’a büyük sevgi gösterdi. Alanda çiftçilere seslenen Baskan Akay, çiftçinin gösterdigi güvene, sevgiye, destege layik olmak için geceyi gündüze katarak çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Batmis bir fabrikayi kurtarmak için görevlendirildiklerini hatirlatan Baskan Akay, bugün gelinen noktada Kayseri Seker’in Türkiye’nin en itibarli sirketlerinden biri haline geldigini ve ‘pirlanta sirket’ olarak anildigini belirtti.

Amaci fabrikaya çökmek olan bir güruhun, her zamanki gibi algiyla, yalanla, iftirayla ortaya çiktiklarina dikkatleri çeken Baskan Akay; "Bunlar hedefe giden yolda, her seyi mubah görüyorlar. Bunlarin derdi, çiftçinin refahi, mutlulugu degil. Bunlarin derdi fabrikaya çökmek, yediniz, yediniz doymadiniz mi?" diye seslendi. Bogazliyan Seker Fabrikasi’nin 124 milyon Euro’ya ihale edilmesine ragmen 257 milyon Euro’ya mal edildigini ve bu rakamin da "93 milyon Euro’nu biz ödedik" diyen Baskan Akay, ’nerde bu kadar para?’ diye sordu. Bogazliyan Fabrikasi’nin isim hakkinin da kendi dönemlerinde mahkeme karariyla alindigini kaydeden Baskan Akay, fabrikanin ve Bogazliyan’in dogalgaz dagitim hatti bedelinin de yine kendi dönemlerinde ödendigini aktardi. Baskan Akay, önceki dönemde yapilan ve zarar eden Pansu, Günes Hastanesi ve Gaziantep’teki jelibon fabrikasini kapatarak, Kayseri Seker’i çok büyük bir zarar yükünden kurtardiklarini kaydetti.

Istanbul Bayrampasa’daki, Konya Seker ile ortak olunan arsayi da hem Konya Seker’in satis talebini hem de Bayrampasa Belediyesi’nin bu alani deprem siginma alani olarak degerlendirme niyetini dikkate alarak tam zamaninda elden çikarttiklarini söyledi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde üye güncellemesi yaptiklarini da ifade eden Baskan Akay, bu çalismanin da mevzuat ve yasaya uygun bir biçimde gerçeklestirildigini belirtti.

Baskan Akay "Böylelikle bu fabrikalar üretim yapan gerçek çiftçilerin oldu" dedi.

Mitingde Bogazliyan’a yatirimlarinin devam edecegi müjdesini veren Baskan Akay, 40 bin tonluk lisansli depo yatiriminin 60 bin tona çikarilacagini ayrica Bogazliyan Organize Sanayi Bölgesi’ne de küspe paketlemede kullanilan ambalajin fabrikasini kuracaklarini aktardi. Yönetim Kurulu’nun 1 milyon 350 bin lira kar payi aldigini yönünde ortaya atilan iddialara da cevap veren Baskan Akay; ne yönetim kurulu üyelerine, ne de Kayseri Seker’in hissedarlarina kar payi dagitilmayacagini söyledi.



"Pancar fiyatimiz örnek olacak"

Pancar bedelini Eylül ayi basinda açiklayacaklarini da dile getiren Baskan Akay, "Hiç kimsenin süphesi olmasin, Kayseri Seker’in açiklayacagi pancar alim fiyati tüm Türkiye’ye örnek olacak. Çiftçimizin kazanacagi fiyati açiklayacagiz" dedi.

Baskan Akay büyük cosku ve heyecana sahne olan Bogazliyan mitingini, "Yozgat Sürmelisinde diyor ki; ’Ölüp de mezara girdigim zaman, ben susayim, kemiklerim söylesin’. Isin dogrusu, bugün ben sustum siz en güzel sekilde konustunuz, en güzel sekilde cevap verdiniz. Siz istedikten sonra size hizmetten ölmeden elimi çekmem" diyerek; Bogazliyanli çiftçileri 31 Agustos’ta yapilacak Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin Mali Genel Kurulu’na davet etti.
Kaynak: İHA