Alev Alev Yanan Otobüste Can Pazari

Denizli’de içinde 30 yolcunun bulundugu otobüs, seyir halindeyken alev alev yanmaya basladi. Patlama seslerinin duyuldugu ve korkula dolu anlarin yasandigi yanginda, yolcular son anda tahliye edilerek facianin önüne geçildi.

Alev Alev Yanan Otobüste Can Pazari
Yangin, Pamukkale ilçesine bagli Gökpinar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; Antalya’dan aldigi 30 yolcu ve 3 personel ile yola çikan M.E. yönetimindeki 34 EYT 527 plakali Mercedes marka otobüs, Denizli Atatürk Bulvari üzerinde Izmir istikametine dogru seyir halindeyken bir anda yanmaya basladi.

Yogun dumanlarin fark eden soför, otobüsü hizli bir sekilde yol kenarina alirken, ihbar üzerine bölgeye çok sayida ekip sevk edildi.

Patlamalar arasinda yolcular güçlükle tahliye edildi

Yangini fark eden diger sürücüler yolculari kurtarmak için zamanla mücadele baslatti. Panik yasanan o anlarda yolcular hizla disari alinirken, ardi ardina patlamalar meydana geldi. Sorunsuz bir sekilde tamamlanan tahliyenin ardindan olay yerine giden itfaiye ekipler, alevleri hizli bir sekilde kontrol altina aldi. Bir süre trafige kapatilan yolda yolcular sakinlestirilmeye çalisildi. Çalismalarin ardindan otobüste sogutma çalismalari gerçeklestirilirken, kapatilan yol ardindan trafige açildi. 30 yolcu ise bir baska otobüsle yolculuklarina devam etti. Otobüsten inen yolcular ise o anlari korku dolu gözlerle anlatti.
Kaynak: İHA