Bahçeye Degil Okula Projesi Sona Erdi

Düzce’de findik sezonunun baslamasiyla Türkiye’nin çesitli illerinden Düzce’ye gelen mevsimlik isçilerin çocuklari hazirlanan proje ile okullarda egitim aldi. Bahçeye degil okula projesinde yüzlerce çocuk Kaynasli ve Gölyaka ilçelerindeki okullarda hem egitim aldi hem de eglenceli vakit geçirdi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Çalisma Genel Müdürlügü ile Uluslararasi Çalisma Örgütü Türkiye Ofisi isbirliginde yürütülen, Avrupa Birligi kaynaklariyla finanse edilen ve Pikolo Dernegi’nin uygulama ortagi oldugu Mevsimlik Tarimda Çocuk Isçiliginin Önlenmesi Projesi Kaynasli Ilçesi Sariçökek Ilkokulu ve Gölyaka Ilçesi Haci Süleyman Bey Yeni Yasam Ortaokulu’nda gerçeklestirildi.

2022 yaz döneminde Düzce’ye gelen mevsimlik tarim isçilerinin 6-18 yas araligindaki çocuklari, 1-31 Agustos 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilen proje çerçevesinde egitim ögretim faaliyetlerine katildilar. Toplamda 250 ögrencinin faydalandigi, 26 ögretmenin görev aldigi projenin kapanis programi Gölyaka Kültür Park’ta gerçeklestirildi.

Kapanis programina; Gölyaka Kaymakami Ali Tugrul Yildiz, ILO Izleme ve Degerlendirme Yöneticisi Koray Abaci, ISKUR Il Müdürü Ferhat Acar, SGK Il Müdürü Necmi Köroglu, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Turhan Sahin, projede görev alan ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildi.

Projeye katilan ögrenciler 1 aylik süreçte ögrendikleri bilgileri katilimcilarla paylasirken, olusturulan korolar ile müzik ziyafeti de sundular. Ayrica program sonunda projeye destek veren ögretmen ve kurumlara da tesekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA