Sinavsiz Ikinci Üniversite Kayitlari Devam Ediyor

Ön lisans ve lisans mezunlarina sinavsiz ikinci üniversite imkâni saglayan Atatürk Üniversitesi Açik ve Uzaktan Ögretim Fakültesi, (ATA-AÖF) yeni dönemde ögrencilerini bekliyor.

Sinavsiz Ikinci Üniversite Kayitlari Devam Ediyor
Yüksekögretim kurumlarinin ön lisans ve lisans programlarindan mezun olan ya da bu programlarda halen ögrenim gören kisilerin herhangi bir sinava girmeden kayit yaptirmalarina ve ikinci bir diploma almalarina olanak taniyan ‘Sinavsiz Ikinci Üniversite’ ön kayitlari devam ediyor. Haziran ayinda baslayan ön kayitlarin 2 Ekim’de tamamlanmasiyla birlikte kesin kayit islemlerini de yaptiran adaylar ikinci üniversitelerine baslamis olacak.

Kayitlar Ne Zaman Sona Eriyor?

Bünyesinde 13 lisans, 30 ön lisans ve 4 lisans tamamlama programi olmak üzere toplam 47 program ile egitimini sürdüren ATA-AÖF’nin her yil binlerce ögrenciyi mezun ettigini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, herhangi bir yüksekögretim programina kayitli ya da mezun olan ögrenciler için Sinavsiz Ikinci Üniversite sürecinin devam ettigini belirtti.

Ögrencilerin çagdas bilgiyle donatildigini aktaran Rektör Çomakli: “Akademik kadrosu ve donanimli alt yapisi ile tüm bölümlerde nitelikli bir egitimin verildigi ATA-AÖF, yeni akademik dönem için tüm hazirliklarini tamamlamis durumda. Güncellenen ders müfredatlari ve deneme sinavlari ile ögrencilerini bekleyen fakültemiz, binlerce mezunu ile ülke yüksekögretimine katki sunmayi sürdürüyor. Modern yapisi ile birçok yenilige öncü olan fakültemizde Ikinci Üniversite kesin kayit tarihi 2 Ekim 2022 tarihinde sona eriyor” seklinde konustu.

Sinavsiz Ikinci Üniversite Kayitlari Nereden Nasil Yapiliyor?

ATA-AÖF Ikinci Üniversite kayitlari 6 Haziran-2 Ekim tarihleri arasinda aliniyor. Kesin kayitlar ise 29 Agustos tarihinde basliyor. Çevrim içi basvuru islemleri https://obs.atauni.edu.tr/AOF/IkinciUniversite/Kayit/Default.aspx adresinden e-devlet sifresi ile yapiliyor. Adaylarin basvuru yapabilmeleri için ögrenim bilgilerinin MEBBIS/YÖKSIS sisteminde güncel olmasi gerekiyor.

Neden Ikinci Üniversite Tercih Etmeliyim?

Ikinci Üniversite; ulusal ve uluslararasi düzeyde daha genis kitlelerin Atatürk Üniversitesinin bilgi birikiminden ve deneyiminden faydalanmasini sagliyor. Masaüstü ve mobil cihazlardan 7/24 ögrenme ortamlarina ve içeriklerine eristirerek, ögrencilere esnek ve bireysel farkliliklara uygun ögrenme firsatlari sunan ATA-AÖF, zaman ve mekândan bagimsiz ögrenme olanagi vererek ögrencilerine yeni bir kariyer ve gelecek plani yapmaya imkân taniyor.

2022-2023 Egitim Ögretim Yili Akademik Takvimi

Güz Yariyili

Ders Kayit: 26 Eylül - 30 Eylül 2022

Mazeretli Ders Kayit: 3 Ekim - 7 Ekim 2022

Dersler: 3 Ekim 2022 - 6 Ocak 2023

Ara Sinav: 19 - 20 Kasim 2022

Final Sinavi: 7 Ocak - 8 Ocak 2023

Bütünleme Sinavi: 11 - 12 Subat 2023

Bahar Yariyili

Ders Kayit: 13 - 17 Subat 2023

Mazeretli Ders Kayit: 20 - 24 Subat 2023

Dersler: 20 Subat - 26 Mayis 2023

Ara Sinav: 8 - 9 Nisan 2023

Final Sinavi: 20 - 21 Mayis 2023

Bütünleme Sinavi: 8 - 9 Temmuz 2023

Mezuniyet Üç Ders Sinavi: 13 Agustos 2023

ATA-AÖF’te Hangi Bölümler Var?

Ön Lisans: Acil Durum ve Afet Yönetimi, Adalet, Bankacilik ve Sigortacilik, Bilgi Yönetimi, Bilgisayar Programciligi, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanligi, Çagri Merkezi Hizmetleri, Çocuk Gelisimi, Dis Ticaret, Emlak Yönetimi, Fotografçilik ve Kameramanlik, Halkla Iliskiler ve Tanitim, Islami Ilimler (Ilahiyat), Is Sagligi ve Güvenligi, Isletme Yönetimi, Laborant ve Veteriner Saglik, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamalari, Özel Güvenlik ve Koruma, Radyo ve Televizyon Programciligi, Reklamcilik, Saglik Kurumlari Isletmeciligi, Sivil Hava Ulastirma Isletmeciligi, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Turizm ve Otel Isletmeciligi, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yeni Medya ve Gazetecilik, Yerel Yönetimler

Lisans: Çocuk Gelisimi, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Grafik Sanatlar, Halkla Iliskiler ve Tanitim, Isletme, Kamu Yönetimi, Reklamcilik, Saglik Yönetimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tarih, Tekstil ve Moda Tasarimi

Lisans Tamamlama: Acil Yardim ve Afet Yönetimi, Is Sagligi ve Güvenligi, Saglik Yönetimi, Sosyal Hizmet
Kaynak: İHA