Sarkici Gülsen'e Ordu'dan Tepki

Ordu’da bir araya gelen sivil toplum kurulusu temsilcileri, sarkici Gülsen’in imam hatip liseleri hakkindaki sözlerine tepki gösterdi.

Sarkici Gülsen'e Ordu'dan Tepki


Sarkici Gülsen, sahneye çiktigi mekanda bir kisiden söz ederken “Imam hatipte okumus daha önce kendisi, sapikligi oradan geliyor” ifadelerini kullanmisti. Bu sözler üzerine Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma çerçevesinde Gülsen gözaltina alindi. Olayin sosyal medya ve kamuoyunda tepkilere yol açmasinin ardindan Ordu’da bir araya gelen sivil toplum kuruluslari temsilcileri, Altinordu Imam Hatip Camii bahçesinde basin açiklamasinda bulundu.

Topluluk adina konusan Ordu Imam Hatip Lisesi Mezunlari ve Mensuplari Dernegi Baskani Abdurrahman Murtazaoglu, imam hatip okullarinin bugünkü haliyle 71 yil, isim ve içerik olarak ise 109 yil öncesine dayandigini, milyonlarca ögrenciyi yetistirdigini söyledi.

Murtazaoglu, “Gülsen isimli bir sahsin konser sirasinda imam hatip okullarina, bu okullarda okuyan ögrenci ve ögretmenlere yönelik çirkin itham ve iftiralarda bulunmasi toplumu alenen kin ve düsmanliga sevk etmektir. Imam hatip okullarinin mensuplarina ve mezunlarina ayni zamanda toplumun tamamina saygisizliktir. Bu çirkin ithami ve iftirayi söz konusu sahsin kendisine aynen iade ediyoruz. Imam hatip okullarina ve mensuplarina yönelik bu saygisizligindan dolayi kendisini siddetle kiniyoruz. Bugün imam hatip okullarimizda okuyan yaklasik bir buçuk milyon ögrenciyi, bu ögrencilerin aileleri ve bu okullardan mezun olanlari dikkate aldigimizda on milyona yakin bir kitleyi çirkin iddialarla itham etmek toplumun fay hatlariyla oynamaktir. Bu terbiyesizligi asla sineye çekmeyecegimizi, hukuk önünde hesap soracagimizi kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Murtazaoglu ayrica, sarkici Gülsen hakkinda cumhuriyet savciliklarina hukuki islem yapilmasi için suç duyurusunda bulunacaklarini ve sikayetçi olacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA